Напишете дума/думи за търсене

Палачинково ветрило с ягоди и шоколад

необходими продукти:
3 яйца
2 ч.ч. мляко
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.л. захар
щипка сол
1/4 ч.л. сода за хляб
1 ванилия
200 г ягоди
течен шоколад за намазване
масло за намазване на тигана

начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата, добавете ванилията, захарта и солта. Сложете половината от млякото и разбъркайте. Смесете брашното със содата и го прибавете към тестото. Разбийте добре до получаване на хомогенна смес и изсипете остатъка от брашното. Хубаво разбърквайте до получаване на каша с гъстотата на боза.
2. Загрейте тиган на котлона, намазвайте го периодично с масло. Изливайте порции от тестото в тигана и го разнасяйте, така че да покрие цялото дъно с тънък слой. Обръщайте палачинките при готовност от едната страна.
3. Намажете готовите палачинки една по една с течен шоколад, гарнирайте ги с нарязани на шайби ягоди. Прегънете палачинката на две през средата, намажете я с шоколад, добавете плодове и я сгънете още веднъж на половина.

Поръсете по желание палачинките с пудра захар, преди да ги сервирате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X