Напишете дума/думи за търсене

Наталия от "Под гъбката": Бюрекът с месо е любим на семейството ми (+рецепти)

В нейния блог „Под гъбката“ е точно толкова уютно, колкото и звучи. Наталия ще ви гости с топла супичка и пръхкави гевреци, ще извади плетиво, а пък снимките от рубриката за пътувания ще ви накарат да мечтаете и за още нещо... Кулинарно вдъхновение има в изобилие – кеф ви чуждоземна кухня с модерните днес продукти, кеф ви великолепни балкански класики. А специално за читателите на любимото кулинарно списание на България Наталия обяснява стъпка по стъпка и как се прави домашна паста. Бъдете винаги близо до извора на нейните апетитни идеи на адрес: www.undermushroom9.blogspot.bg.

Наталия, разкажете ни за вас. С какво се занимавате извън кулинарията и как бихте описала своя свят?

Всъщност аз не съм извън кулинарията, защото работя в малко ресторантче, където клиентите ни опитват част от кулинарните ми експерименти. А като майка на две момчета водя постоянна борба с времето, така че да успея да го разпределя между семейството си, работата и хобитата ми.

Как създадохте „Под гъбката“ и как се разви вашето местенце за споделяне на идеи и рецепти от първия ден до днес?

Преди време майка ми имаше тефтер, в който събираше най-сполучливите семейни рецепти, както и тези на приятелките си и съседите. Такава беше и идеята при създаване на блога ми – виртуална кулинарна тетрадка. Но с времето стана нещо повече – нещо, което отразява част от това, което ме вълнува.

В „Под Гъбката“ може да откриете готварски рецепти, но може и да се посмеете на първите ми опити във фотографията. Може да разберете впечатленията ми от места в България, да се научите как да изплетете цвете на една кука или да си направите буркан с декупаж.

От кого се учихте да готвите и от кого продължавате да учите днес?

Разбира се, първият ми и най-важен учител беше и е майка ми. След това са книгите, кулинарните блогове, списанията.

Ако трябва да се представите на голям кулинарен форум, на изпитана рецепта ли ще заложите, или на нещо ново и супер оригинално? Какво бихте приготвила, което да демонстрира най-добре и предпочитанията ви, и уменията ви?

Със сигурност ще приготвя десерт. Обожавам сладки неща и заради тях се научих да готвя. Мисля че бих заложила на изпитана рецепта, но аз съм доста импулсивна и е възможно да избера нещо ново в последния момент.

Какво има в момента във вашия хладилник?

Сирене, кашкавал, портокали, мандарини, моркови, зелена салата, кисело мляко, кори за баница, яйца и торта.

Когато глезите домашните, кои неща им приготвяте?

Естествено, за да ми е по-лесно, всяко от децата ми и съпругът ми обичат различни неща. Единствените им допирни точки са палачинки, пица, прясна паста, както и сладкишите.

Какви принципи на здравословно готвене и хранене спазвате?

Старая се да консумираме повече плодове и зеленчуци. Супи и домашно приготвена храна. Приготвям и различни пълнозърнести хлябове и хляб от лимец, които аз много харесвам, но срещам упорит отказ от децата ми да ги хапват.

От новите и модерни продукти кой намира най-често употреба във вашата кухня?

Може би авокадото. Останалите като чия, амарант, просо, киноа пробвам, но не мога да кажа, че се настаняват трайно в кухнята ми. По-скоро съм привърженик на продуктите от нашите географски ширини.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X