Напишете дума/думи за търсене

Храни, които дават енергия след сутрешната тренировка

Тичането си е цяло предизвикателство, особено рано сутрин. Хората, които го правят ежедневно, са наясно, че това консумира доста от енергията и силата им. Да, горим калории, но със сигурност ни отнемат малко от „батериите“, необходими да преминем бодро през деня. Какви храни компенсират изразходваната енергия рано сутрин?

Пилешки гърди

Този вид месо е нискокалорично, но пък дава достатъчно енергия на организма. Дори и да ви се струва драстично да закусвате пиле с кафяв ориз, няма да сбъркате, ако го включите в сутрешното си меню. Освен това пилешкото съдържа селен, който пък намалява риска от развитие на артрит в по-късен етап от живота.

Сьомга

Тази риба е пълна с омега-3 мастни киселини и антиоксиданти, които помагат на тялото да се възстанови бързо. Може да консумирате сьомгата с печени картофи или задушени зеленчуци. Ако искате да сте сити за по-дълго време, добавете към нея аспержи или пълнозърнеста паста. Освен това сьомгата подобрява мозъчната функция и намалява ефектите от затруднения в познавателните способности при по-възрастните хора.

Банан

Въглехидратите нямат добра слава, но са тачени от тези, които тичат. Здравословен източник на витамини, минерали и въглехидрати са бананите. Комбинирайте в блендера заедно с обезмаслено прясно мляко и ягоди – става чудно смути.

Плодова салата

Плодовете са чудесен вариант за набавяне на енергия. Ябълките, портокалите, къпините, гроздето, кивито и грейпфрутът съдържат антиоксиданти и фибри, които са полезни за кръвното налягане и подобряват здравето на сърцето.

Бадеми

Тези ядки намаляват холестерола, особено ако се приемат ежедневно. Добра комбинация за закуска са заедно с корнфлейкс или млечен шейк.

Овесена каша

Овесените трици са идеално ястие за хората, които обичат да тичат сутрин. Съдържат протеини, фибри и въглехидрати в изобилие. Освен това намаляват лошия холестерол.

Кисело мляко

Ако тичате 45 мин, след това задължително изяжте едно кисело мляко. Пълно е с протеини, които помагат за изграждането на мускулатура и засилването на метаболизма.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X