Напишете дума/думи за търсене

Спортът е повече от пот и мускули

Кога за последен път взехте разстоянието до спирката на автобуса на спринт, без да останете без душа? А помните ли колко коремни преси може да направите, без да ви прилошее? От време на време минавате през фитнеса, колкото да не ви е съвсем гузно от мързелуването и среднощните проверки за налични вкуснотии в хладилника.

Потенето ви е неприятно, това на другите - още повече. Нямате време, кръстът ви наболява, вали, спортната зала е далече, отгоре на това трябва да платите, за да се морите… Извинения бол. Всъщност как се справяте с килограмите, с постоянната умората, с болестите - все повече хронични, с депресията, е лично ваша работа. Но лишавайки тялото си от физическа активност, се лишавате и от някои неспортни екстри.

По-малко бръчки

Ако сте в началото на 40-те, няма начин да не сте мислили по въпроса как да попречите на годините да дълбаят по лицето. Кремове, медикаменти, процедури – готови сте на всичко, само не и мъничко да се размърдате. Никога не е късно да започнете, само е нужно да проявите постоянство. Спортът действа подмладяващо на кожата. Не веднага, но след няколко месеца упорство ще се усмихвате по-гладко в огледалото.

Повече секс

Особено ако успеете да навиете любимият човек да ви придружи набегом в парка. Не се учудвайте, че все по-трудно ставате от леглото. Будилникът няма никаква вина за закъснението ви за работа. „Пробяганите“ километри под завивките - може би.

Здрав сън


Който знае как да се изморява пълноценно, намира начин да почива пълноценно. Според изследване хората, които спортуват активно, заспиват по-лесно и релаксират по-добре от тези, които избягват физическите натоварвания. При една и съща продължителност на съня за двете групи.

Добра мисловна дейност

Ако сте зациклили над докторската си дисертация или над задачите по математика на второкласника, може би е време за малко джогинг или бясна зумба. Ако го бяхте правили по-настоятелно преди години, сега на мозъка ви щеше да му е по-лесно, но никога не е късно да започнете с наваксването.

По-висока заплата

Е, това е вече прекалено, бихте казали. Дали? Не е невъзможно. С всеки изминал ден тялото ви показва, че може повече в спорта и се справя по-леко с натоварванията и напрежението. А това кара самочувствието и увереността в способностите да вървят нагоре. Кой знае, може пътьом да минат и през кариерата.

Повече настроение, по-малко депресия

Шоколад или спорт? И двете. Калориите на едното ще „изпотите” с другото, а резултатът е две порции ендорфин. Не прекалявайте със сладкото обаче. Всъщност може и да не ви се хапва от него след тренировка. Поне не толкова, колкото докато седите пред компютъра или пред телевизора. Не се чудете, ефектът е от спорта. Време е да се размърдате, лошото ви настроение няма да си тръгне доброволно.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X