Напишете дума/думи за търсене

Как да скрием израсналите корени и белите коси

Когато нямате време да отидете на фризьор или да боядисате косата си вкъщи, тези малки трикове ще ви помогнат да замаскирате израстналите корени и дори белите коси.

Пудра за коса

Пудрата за лице маскира малките недостатъци на кожата, за тази за коса – израсналите корени, посивяването, неравномерния цвят. Когато подбирате цвят, съгласувайте го максимално точно с цвета на косата ви – така никой няма да се досети, че сте използвали продукта. Пудрите за коса имат водоустойчива формула, което означава, че дори и да завали, няма от какво да се притеснявате. Можете да отмиете само с помощта на шампоан.

Как се използва: вземете малко пудра със специалната четка, която се предлага в комплект, и нансете с лек натиск върху зоните, които искате да замаскирате, като започнете от пътя на косата.

Коректор за коса

Коректорът се смята за един от незаменимите помощници в грима – с лекота замаскира синини, пъпки, бръчки. Коректорът за коса не отстъпва на този за лице по полезно действие, като прикрива израсналите корени и посребрените коси с помощта на пигменти. Допълнителен плюс е, че не се разтича и се отмива единствено с шампоан.

Спреят-коректор за корените работи с помощта на наситени пигменти не само в проблемните корени, но по цялата дължина. Пигмените са в състояние да скрият жълтите или рижави оттенъци, които се появяват при светлите коси. Пудрата в състава на продукта го превръща в сух шампоан, който съхранява обема на прическата – затова коже да се използва всеки ден, дори и цветът на косата ви да е в идеално състояние. Обикновено спрейовете за коса са снабдени с допълнителни подхранващи вешества – растителни екстракти, пантеносл UV-филтри. По тази причина имат редица допълнителните им плюсове: че защитават краищата от „цъфтене”, както и от вредните ефекти на слънцето и хлорираната вода.

Как се използва: напръскайте в корените или по цялата дължина.

Кератинови влакна за коса

Козметиката с кератинови влакна е предназначена за терапия на косопад, но върши чудесна работа и за прикриване на израсналите корени, като същевременно прави косата визуално по-гъста.

Как се използва: нанесете с помощта на специална четка, с пръсти или чрез разресване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X