Напишете дума/думи за търсене

Спестете с тази рецепта за домашно босилеково песто

необходими продукти:

50 г пресен босилек (около две връзки)

200 мл зехтин екстра върджин

100 г кедрови ядки (може да ги замените и с други, например с орехови или микс от няколко вида)

100 г настърган пармезан

4 скилидки чесън

сол и черен пипер

начин на приготвяне:

1. Ако разполагате с кухненски робот, сложете всички съставки без зехтина и разбъркайте добре, а зехтина добавете на струйка постепенно.

2. Ако не разполагате с робот, може да приготвите пестото с пасатор или в хаванче: първо разбивате босилека с ядките и чесъна, след това на струйка добавяте постепенно зехтина, а накрая и настъргания пармезан. Овкусявате със сол и черен пипер.

С босилеково песто може да овкусявате много видове салати, да го ползвате вместо кетчуп за пържените картофки, или просто да сварите спагети, да ги полеете с песто и да имате вкусна, евтина и бърза вечеря!

Освен това може да си направите песто и от други зелени подправки по избор, както и от сушени домати, печени чушки и т.н. Просто използвайте основната рецепта и включете въображението си.

За още неустоими рецепти, съвети за бързо и здравословно готвене, интервюта със специалисти по здравословно хранене и кулинарни блогъри търсете новия брой на сп. "Рецепти за здраве".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X