Напишете дума/думи за търсене

Кога куркумата вреди, а не помага

Ако имате проблеми с жлъчката

Без значение дали става дума за наличие на камък в жлъчката или за обструкция на жлъчните пътища, куркумата не е ваш приятел. Защото може да влоши състоянието, особено при честа употреба.

По време на бременност

Куркумата може да повлияе на матката, стимулирайки месечния цикъл, а това съвсем не е добре дошло по време на бременност. Избягвайте овкусяването на ястията с подправката и в периода на кърмене, съветват специалистите.

При стомашни смущения и ГЕР

Ако ви мъчат киселини, най-вероятно прибягвате често до употребата на антиациди. Смесването на тези медикаменти обаче с куркума не е добра идея, тъй като това може да доведе до още повече киселини в стомаха. Избягвайте куркумата и ако страдате от гастроезофагеален рефлукс.

Дори и да нямате някои от изброените оплаквания, подхождайте внимателно с куркумата, за да може да се възползвате от терапевтичните й действия, без да вредите несъзнателно на организма. Винаги се консултирайте със специалист, ако имате съмнения как ще повлияе на здравословното ви състояние, и не прекалявайте с количествата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X