Напишете дума/думи за търсене

Подправки, които борят рака

Подправките и билките от хилядолетия се използват за лекуване на храносмилателни проблеми. Въпреки че науката все още не е категорична за преките ползи от консумацията на конкретни подправки и билки в борбата срещу различните видове рак, то със сигурност народната медицина е доказала облекчаване на страничните ефекти от традиционната терапия на карциномите и превенцията срещу бича на последните два века.

Джинджифил

От столетия това растение е използвано за борба срещу настинките и запека. Той може да се консумира и на прах, и прясно смлян. Приемът на джинджифил и продукти, в които той се съдържа, биха могли да допринесат за комфорта на раздразнения стомах следствие от антираково лечение.

Розмарин

Тази средиземноморска билка е добър източник на антиоксиданти. Тя е една от основните участници в италианските миксове от подправки. Може да я използвате за овкусяване на супи, доматени сосове, хляб, пилешко, телешко или агнешко месо. Розмаринът помага за детоксикацията, при промени във вкусовите рецептори, при метеоризъм, при загуба на апетит и при други храносмилателни проблеми, породени от химио- или лъчетерапия. Пийте по 3 ч.ч. чай от розмарин на ден, за да облекчите симптомите на неразположението си.

Куркума

Тази билка е от семейството на джинджифила. Куркуминът е една от най-активните съставки на куркумата. Тя притежава антиоксиданти и противовъзпалителни свойства, които предпазва от развитието на ракови клетки.

Учените твърдят, че екстрактът от куркума повлиява добре на лечението на карциномите на дебелото черво, на простатата, на гърдата и този на кожата.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X