Напишете дума/думи за търсене

Най-известните снимки, цензурирани от Facebook

Facebook неведнъж отказва да публикува даден фотос или трие кадри, които не са в унисон с политиката на социалната мрежа.

Спомняте ли си как екипът на Зукърбърг изтри прочутата снимка на момиче, бягащо голо след нападение с напалмови бомби, която промени хода на Виетнамската война. Това обаче съвсем не е първата снимка, блокирана от социалната мрежа със съмнителни аргументи.

Музеят за изобразително изкуство във Филаделфия положи усилия да издейства повторното публикуване на картината „Сладолед“ на Евелин Аксел в социалната мрежа.

Снимка на статуята на „Малката русалка“ в Дания също беше цензурирана от Фейсбук, въпреки че хиляди туристи и семейства не виждат нищо лошо в паметника, посветен на героинята на автора на детски приказки Ханс Кристиан Андерсен.

Телевизионната звезда и изпълнителка на бурлеска Даниел Колби беше принудена да изтрие тези снимки (и безброй други) от Facebook след оплаквания от „приятели“ и „почитатели“.

Публикуването на тази средновековна религиозна илюстрация стана причина за временното блокиране на акаунта на критика Джери Салц през март 2015 г. Художественият критик предизвика гняв заради публикуването на неприлични снимки в социалните мрежи.

След като изтри снимка на известната картина на Гюстав Курбе „Произход на света“, учител по изобразително изкуство във Франция съди Facebook за налагане на цензура. Социалната мрежа също блокира акаунта на потребителя за нарушаване на условията на ползване.

Художничката Илма Гор получи забрана от Facebook да споделя художествената си интерпретация на Доналд Тръмп. Картината й може да бъде свалена и принтирана безплатно от сайта й.

                                                                                                                                                                                                                                                                                        

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X