Напишете дума/думи за търсене

Защо кожата ни има нужда от колаген

Всеизвестно е, че колагенът има за задача да изглажда бръчките и да прави кожата по-свежа. Но си заслужава да знаем повече подробности, за да привлечем това вещество за сътрудник в битката за младост. Колагенът се изработва в специални клетки, разположени в дермата – фибробласти. При младите момичета се синтезира редовно, но този процес може да се наруши заради вредни навици – недоспиване, цигари, алкохол, стрес, недостатъчно старателно почистване на кожата, прекаляване със солариума и излагането на слънце.

С напредването на възрастта изработването на колаген се забавя, поради което се налага да си го набавяме отвън – чрез козметиката. В състава на козметичните средства (кремове и серуми) се включват два вида колаген: растителен (най-често от пшеничен зародиш) и морски (от кожата на риба).

Важна подробност е, че молекулите на колагена не могат да проникват в дълбочина, но са в състояние да действат ефективно на повърхността на кожата – запълват бръчките, интензивно хидратират и правят кожата гладка и красива.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X