Напишете дума/думи за търсене

8 евтини и лесни начина да обновим интериора

Ако нямате време, нерви и пари за ремонт, опитайте да обновите дома си с помощта на няколко лесни и евтини трика. Един уикенд е напълно достатъчен, за да вдъхнете нов живот на интериора.

Разместете мебелите

Това е най-простият и очевиден начин да обновите домашната атмосфера, да подобрите настроението си и да туширате негативите от изминалата нервна седмица. Шефът ви е вбесил? Сменете местата на креслата и столовете, бутнете леглото до отсрещната стена, ако имате сили, намерете ново място и за библиотеката. Преди да се развихрите, направете си чаша кафе и огледайте спокойно жилището. Мислете глобално – не е изключено масата от кухнята да е по-подходяща за хола.

Декорирайте стените

Разбира се, може да смените тапетите. Но може и да постъпите креативно и да извадите старите акрилни бои, да изрежете шаблони или просто да окачите на видно място любимите си фотографии, постери или пана в етностил. Ако ви мъчи носталгия по миналото, сложете фототапет. Все пак не прекалявайте с декорацията, за да не преминете рамките на добрия вкус. Помнете, че може да сменяте „експозицията” често в зависимост от настроението и сезона.

Сменете пердетата

Понякога, за да обновите интериора, е достатъчно да смените завесите. Светлосините, розовите и млечнозелените ще добавят свежест, червените и оранжевите – енергия. Вместо традиционните пердета сложете щори. Или придайте нов живот на старите завеси с копринени ленти или декоративни шнурове. Същият освежаващ ефект ще получите и със смяна на шалтетата на леглата, килимите, декоративните възглавници.

Купете цветя

Във всеки хипермаркет ще намерите богат асортимент от стайни растения. Може дори да ги подберете според интериора: за зелените стени – палма, върху шкафа от махагон – коледна звезда, и т.н. Ако предпочитате минимализма, смело се снабдете с кактуси. За спалнята изберете цветята на любовта – орхидеите: те цъфтят красиво и не излъчват аромат. Важно е обаче да се съобразявате с размерите на жилището – ако домът ви е малък, не го затрупвайте с огромни фикуси. И не забравяйте, че цветята изискват грижи – ако нямате време, по-добре се откажете.

Украсете огледалото

Колкото и да не сте суетни, със сигурност хвърляте поглед в огледалото поне два пъти дневно. Вероятно гледката ще ви допадне повече, ако украсите рамката с миди, мъниста или камъчета с необичайна форма. Още един вариант е да боядисате в ярък цвят рамката на огледалото.

Променете осветлението

Най-бързият начин е да купите няколко нови оригинални лампи. Ако искате да проявите творчество, изрисувайте или декорирайте по друг начин плафоните на лампите, с които разполагате. Направете нови абажури от плат или хартия или заменете обикновените крушки с цветни. Окачете коледните цветни лампички по дължината на леглото или ги спуснете на рафтовете на библиотеката.

Добавете аксесоари

Нищо не съживява интериора така, както дребни детайли: ярки вазички, свещници, рамки за снимки, кутии за бижута. Разбира се, може да ги купите, но е много по-интересно, ако ги направите сами. Например облепете старата кутия за бижута с оригинална хартия за подаръци, освежете фоторамката с акрилни бои или с лак за нокти. Пребоядисайте саксиите за цветя или просто ги увийте в лека хартия в естествени нюанси – за акцент в екостил.

Боядисайте радиаторите

Ако нямате възможност да смените стария радиатор, въоръжете се с четка и акрилна боя и смело му придайте нов цвят. Боядисайте и тръбите, за да обновите напълно атмосферата вкъщи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X