Напишете дума/думи за търсене

Стефан Данаилов: Сутрин ходя в парламента и съм възбудител, а следобед – будител

Какво самочувствие на будители могат да имат учените от БАН, след като работят за 400-500 лева. Това попита известният български актьор и преподавател в НАТФИЗ проф. Стефан Данаилов.

„Аз си имам моите будители и те са между нас. Владо Въргала винаги ми се обажда на 1 ноември, за да ме поздрави. Аз се явявам един вид будител, който толкова години отваря очите на едни млади хора”, каза актьорът пред bTV.

„Политиците не могат да бъдат будители. Те са възбудители, поведението им е такова, че разединява хората. Сутрин ходя в парламента и съм възбудител, а следобед – будител.

Влязох в политиката като добре познатия артист Стефан Данаилов. Не станах за резил. Имам вътрешни задръжки, които не ми позволиха да си повярвам, че съм велик”, заяви професорът.

Той каза, че с удоволствие помага на БСП. „Не мога да гледам събитията отстрани. Сега не мога да се втурна в кампанията, както съм го правил миналите години. Опитвам се по начините, които намирам, да подкрепя двамата кандидати.

В БСП сега положението е много добре. Имаше период на някакво отпускане. Корнелия Нинова се справя много добре. Шапка й свалям. Тя се справя като трима мъже”, посочи Данаилов.

Според него, ако след първия тур на президентския вот лявото не се обедини, това никога няма да се случи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X