Напишете дума/думи за търсене

Шеф Иван Манчев хареса вегански рецепти за своите менюта

Популярният шеф Иван Манчев си хареса постни рецепти от нашумелия бестселър на известната английска кулинарна блогърка веган Ела Милс – „Вкусно с Ела всеки ден“ (изд. „Авлига“). Това съобщи самият той по време на представянето на книгата в Книжен център „Гринуич“ тази седмица. Веганските рецепти стават особено популярни около Коледните пости, когато повечето уважаващи себе си ресторанти предлагат допълнителни безмесни менюта за своите клиенти. Готвенето на вегански ястия не е лесно, защото трябват специални умения, за да им се придаде вкус. В тази книга обаче има чудесни рецепти, каза шеф Манчев.

Ела Милс е 24-годишна млада жена, която се прочува със своите оригинални, лесни и вкусни постни рецепти, които започва да публикува първо в блога си. Днес нейните почитатели наброяват няколкостотин хиляди, а книгите и рецептите й се радват на голям успех. Ела преминава на вегански режим на хранене по здравословни причини, но казва, че това е най-хубавото решение, което е взела в живота си. Днес тя е здрава и щастлива млада жена, която е на път да стане и успешен предприемач. След двата магазина за вегански храни, които тя и съпругът й откриват в Лондон, от тази есен младото семейство започва да снабдява с т.нар. енергийни хапки и веригите супермаркети във Великобритания.

Книгата „Вкусно с Ела всеки ден" съдържа над 100 постни рецепти, сред които 20 предложения за закуски, 6 уникални супи, 5 разядки, 17 салати, 13 рецепти за вкусна вечеря, 14 идеи за меню за гости, над 20 десерта, от които можеш да си оближеш пръстите. В нея Ела дава съвети как да си приготвим растително мляко или ароматно масло от кашу, как да подберем и съхраняваме продуктите и ястията, какви принципи да спазваме в храненето си, за да бъде то здравословно, като при това остава много вкусно.

Всички продукти, включени в рецептите на тази книга, вече присъстват и на българския пазар. Предложените ястия не са само за вегани или вегетарианци. Те могат да заместят едно от обичайните дневни хранения и така да ни осигурят допълнителна енергия за деня.

Рецепта

Суши с киноа за бърза вечеря

Сварявате 100 грама киноа и си приготвяте 2-3 листа нори. Разстилате киноата върху листата нори. В единия край вертикално слагате червена чушка, морков, краставица (или тиквичка/авокадо). (Разбира се може и риба или калмари.) Навивате, режете и сте готови за вечеря. Не забравяйте и соевия сос!

X