Напишете дума/думи за търсене

Историята на студентката с метлата

Депутатът от Реформаторския блок доц. Борислав Великов отпусна 90 лева стипендия на студентката с метлата. "С тези пари си купувам учебниците", похвали се чаровницата. След публикацията във в-к "24 часа" момичето живее по- добре. 19- годишната Светла Петрова е най-младата чистачка в Монтана. Тя вече е взела половината от изпитите си. Следва бизнесадминистрация в Международното висше бизнес училище в Ботевград. Там се обучават студенти в степените "Бакалавър" и "Магистър" и научната "Доктор" в редовна, задочна и дистанционна форма по бизнесадминистрация, икономика и туризъм. Училището членува активно в Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Светла се надява като завърши да си намери работа по специалността, но в друг по-голям град. Заедно с нея учат и майка й и с 6 години по-големият й приятел Мариян.

Родителите й са разведени, а по- голямата й сестра вече е омъжена. Светла решила да припечели някой лев, за да си помогне за таксите и се хванала на работа в общинското предприятие "Чистота". За старанието си получава 400 лева.

Майка й полага повече грижи за болната й баба Цветана, бивша кметица на монтанското село Горно Церовене.

"Често ме питат защо кметска внучка като мен мете улиците, но срамна работа няма", казва девойката.

Най-младата чистачка е старателна и началниците са доволни от работата й, а минувачите й се усмихват и радват,че краси града.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X