Напишете дума/думи за търсене

Повечето мъже носят мръсно бельо

Снимка: Pixabay

Според изследване на Клорокс близо 50 % от мъжете нямат проблем да носят многократно дрехи, включително бельо без да ги перат, пишат от startribune.

Причината не е, че мъжете имат нещо против чистите дрехи, а в самото им изпиране.
Проучването, което включва телефонни интервюта с 1200 възрастни установило, че когато мъжете трябва да пускат пералня, почти 50% от тях разчитат на системата за проверка "тест с подушване", за да се определи дали дрехите трябва да бъдат изпрани.
Сините дънки са средно пет пъти носени между изпиранията. Бельото се носи два пъти, въпреки че 12 % от мъжете заявяват, че ги оставят и за трета употреба.

Предполага се, че необвързаните мъже, които искат да впечатлят дамите имат по-чисти дрехи, отколкото обвързаните мъже. Но нещата стоят по съвсем друг начин, според учения Мери Галиарди от Клорокс, пишеща за компанията под псевдонима д-р Пране.

Мъжете, които са обвързани, са склонни да носят дрехи, които се изпират по-често, макар че самата процедура по почистването е спорна.

Почти 41 % от мъжете според социолозите, делят отговорностите свързани с прането с техните партньори. Но когато попитали жените, само 29% от тях съобщили, че мъжете им помагали. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X