Напишете дума/думи за търсене

Учителката, преборила рака, помага на свой ученик

Людмила Ангелова СНИМКА: Архив

Людмила Ангелова, чийто ученици помогнаха да пребори рака, след като се обединиха и събраха непосилна за нея сума, реши да помогне и да спаси живота на свой ученик - 16-годишният Синан.

Синан има спешна нужда от операция в специализирана испанска клиника. Момчето, което преди година се е преборило с рака и е претърпяло 24 химиотерапии и 4 операции, включително ампутация на едната ръка, е изправено пред ново предизвикателство - завръщането на тумора, който е засегнал и белите дробове.

"Нужни са 81 300 евро. Нямаме време за тромавата процедура на Фонда за лечение на деца в чужбина", разказа пред Нова тв бащата на Синан. В пряко включване съучениците му разказаха, че са направили кутии, в които желаещите да помогнат могат да направят. Организирали са благотворителен коледен базар с неща, които са изработили самите те. А от 18 ч на 7 декември в читалището на Асеновград ще има благотворителен концерт.

Същите младежи, включително самият Синан, спасиха преди месеци любимата си учителка Людмила - Люси Ангелова, като събраха пари и за лечението на нейното онкологично заболяване. "Аз съм млад човек, искам да живея", каза Синан пред Нова.

Очаквайте сметката, на която хората с възможност и желание могат да превеждат средства.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X