Напишете дума/думи за търсене

Зеолитът от Родопите лекува

Чудо или физически феномен, но водата, в която е престоял минералът зеолит от Родопите, става лековита. Много хора са се излекували от редица болести благодарение на йонизираната по този начин вода. Кой клиноптилолит (вид зеолит) е полезен и кой вреден, обяснява откривателят му – минералотерапевтът Иван Митев от Хасково.

Зеолитът от Скалните гъби край Хасково е отровен

Шири се мнение, че Скалните гъби (на около 1 км северно от село Бели пласт, Хасковско), които са едно от българските чудеса на природата, съдържа в себе си лековития минерал. Лошото е, че този феномен се руши от туристи, защото си вземат парчета от него за йонизиране на водата у дома. Но Иван Митев обяснява, че клиноптилолитът в гъбите е опасен за организма. Според него, подлъгани от съвети в интернет как находището на този минерал край село Бели пласт е най-добро, тръгват натам, но преди да стигнат до кариерата, минават през скалните гъби и решават да си отчупят малко от пънчетата. Затова гъбите са вече наполовина и скоро ще паднат. Той обяснява, че основното находище на зеолит у нас е край с. Бели пласт, но е най-замърсеното в Европа с манган и други вредни вещества заради дългогодишната работа на оловно-цинковия комбинат в Кърджали. „Що се отнася до Скалните гъби, пънчетата им наистина са от клиноптилолит, но от най-лошия вид – розов с много черни точки в него. Това е манган, има радиоактивен стронций и живак. Самоубийство е да се слага във вода и да се пие“, обяснява Митев.

Какво не бива да се купува

Минералогът съветва да не се купува зеолит на прах, защото може да предизвика сериозни стомашно-чревни проблеми. Според него едно пакетче клиноптилолит от 90 г може да йонизира водата ни за пиене в продължение на 3 месеца. Митев и неговите колеги от Немската асоциация по минералотерапия твърдят, че този вид зеолит има лечебно действие само ако е специално термично обработен и затова намереното количество семейство Митеви носят в Чехия за нагряване до определена температура. А него откриват около с. Аврен, Кърджали, и като цяло в районите от южната страна на Арда чак до границата. Митев обяснява, че поставен във вода клиноптилолитът отделя йони на алкалните елементи калий, калций, натрий, магнезий, които са важни за организма.

Лекува над 50 болести

Йонизираната вода изчиства бъбречните легенчета, пикочния мехур, лекува простатата при мъжете. Балсам е за сърцето, помага за добрия сън, регулира кръвното налягане. Детоксикира целия организъм на клетъчно ниво. „Когато човек пие от тази вода, вече няма как да се разболее от нещо, най-много да настине”, обяснява Митев. Тази минералотерапия помага най-вече при проблеми на нервната система като паник атаки или страхови неврози, треперене, главоболие, безпокойство. Този безвреден метод на лечение от природата има успех при проблеми на костната система, при дископатии, болки и възпаление на седалищния нерв. С пиенето на лековитата вода се активира производство на смазваща течност за ставите. Изчезват нелечими от медицината проблеми като псориазис и акне. Йонизираната вода помага и при женски проблеми като кисти, миоми, мастопатии, а и при липоми.

минералотерапевтът Иван Митев
минералотерапевтът Иван Митев
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X