Напишете дума/думи за търсене

Котарак се кандидатира за президент на Русия

Прочутият котарак политик Барсик ще се кандидатира за президент на Русия. Това се казва на официалната страница на котарака в социалната мрежа „ВКонтакте“, съобщи РИА Новости, цитирана от БГНЕС.

„Барсик реши да се бори за най-важния пост в страната и подготвя съответното програмно изказване. То ще бъде озвучено в най-скоро време. Екип професионалисти ще помогне на кампанията му“, се посочва в съобщението.

Барсик също така е готов да предложи сътрудничество на козела Тимур, който стана звезда в социалните мрежи заради своето приятелство с тигъра Амур. Мяукащият политик има много привърженици в цяла Русия, които вече са се обединили във виртуалната Партия на котарака Барсик /ПКБ/.

Той е започнал своята „политическа кариера“ с изборите за сити мениджър на Барнаул. Тогава единодушно победи в „народното“ интернет гласуване. По-късно пухкавият любимец се регистрира на сайта „Кандидат“ за участие в предварителното гласуване на „Единна Русия“, което се състоя на 22 май. От партията все пак отказаха да го регистрират, защото не отговаря на необходимите условия. Президентските избори в Русия ще се състоят през 2018 г.

"Само мишките няма да гласуват за Барсик", гласи билборд в Москва. Снимка газета.ру
"Само мишките няма да гласуват за Барсик", гласи билборд в Москва. Снимка газета.ру
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X