Напишете дума/думи за търсене

Самооценката влияе на фигурата

На ежегодната американска конференция „Здраве и фитнес" експерти заявиха, че фигурата зависи от мнението ни за самите нас. Как трябва да мислим, за да сме винаги слаби и красиви?

Изследователите твърдят, че за да изменим външността си, ни е необходима специална програма за психологическа поддръжка.

Според един от докладите, съществува съвкупност от фактори за благополучието ни: социални отношения, физическо здраве, емоционално състояние, кариера, възпитание, обкръжаваща среда и духовност. Съгласно тази теория има пряка зависимост между самооценката на даден човек и начинът, по който изглежда тялото му. Колкото по-висока е самооценката, толкова сме по-стройни.

Какво да правите, за да поддържате високо мнение за себе си и съответно, перфектна линия? Нищо сложно - специалистите изброяват следните действия: да цените миналото и опита си, да приемате себе си, да гледате позитивно на бъдещето, да вярвате в себе си, да не се сравнявате с никой, да се поощрявате и хвалите, да си прощавате, да не се изолирате от света и да се научите да преодолявате трудностите

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X