Напишете дума/думи за търсене

Тайният код на щастието

Те съдържат забележително количество витамини, повишават настроението, подобряват работата на мозъка... И това съвсем не е всичко.

Бананите са богат източник на серотонин, хормонът на щастието, който осъществява връзката между мислите и реакциите ни. Синтезът на серотонин се подобрява при положително настроените хора. Когато възприемаме спокойно и с чувство за хумор неприятните ситуации, съхраняваме психическото и физическо здраве. За тази цел, е достатъчно по-често да хапвате банани. Наред с тях, ако почувствате прилив на лошо настроение, пробвайте да се разведрите с блокче черен шоколад, чаша ароматно кафе или цитрусов плод.

Учени от университета в Мичиган наскоро установиха, че бананите притежават почти чудотворни свойства. Наред с останалите им качества, в жълтите плодове се съдържат високо концентрирани белтъчини от групата на лектините, които имат свойството да защитават от ХИВ. Доказано е, че препаратите, произведени на базата на този белтък, предпазват организма от проникване на вируса на СПИН.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X