Напишете дума/думи за търсене

Стайните растения, които подобряват съня

Колко добре би било да се чувстваме енергични и пълноценни през деня.

В повечето случаи обаче се чувстваме изморени и без тонус, нищо че пием по няколко кафета на ден и се опитваме да се храним добре и балансирано. Липсата на енергия през деня до голяма степен е постфактор на лошия сън и будуването нощем.

Малко известно е, че стайните растения, които отглеждаме в дома си, не само допълват цялостната визия и внасят свежест в дома ни, но и оказват позитивно влияние върху нашия сън.

Изследвания показват, че те ни помагат да сме в по-добро настроение, пречистват въздуха в дома ни, предпазват ни от главоболие и мигрена, намаляват нивото ни на стрес, подпомагат функцията на мозъка и подобряват съня.

Тъй като голяма част от времето си прекарваме в затворени пространства, добре би било да се погрижим за въздуха, който дишаме, и да премахнем токсините и прахоляка с няколко стайни растения например. Запознайте се с 4 растения, за чиито ползи не сте и подозирали.

Английски бръшлян

Това растение е особено подходящо за хора с дихателни проблеми. То е способно да премахне до 94% мухъла в дома ви. Препоръчва се за астматици и възрастни хора. Учените от НАСА доказват, че бръшлянът е най-мощното растение за борба със замърсения въздух.

Лавандула

Може да познавате лавандулата и нейните полезни свойства особено в козметиката и под формата на етерично масло, но тя не е известна само със сладкия си аромат и ухание. Лавандулата носи успокоение и релаксация. Чудесен избор е за хора, които се чувстват под стрес и трудно заспиват вечер.

Жасмин

Друго растение, което внася в стаята ни светен аромат, е жасминът. Освен че помага да заспим по-лесно, то благоприятства за това да сме бодри и енергични на сутринта. Ако искате да сте по-ранобудни, вземете жасмин у дома си и скоро ще видите желания резултат.

Алое вера

Този растителен вид се използва в медицината повече от столетие. Има доказано лековити свойства и диетични ползи за човешкия организъм.

То действа най-силно през нощта, когато изпуска произведения от него кислород. Той пък от своя страна прочиства въздуха в помещението и ни помага да дишаме чист и свеж въздух, докато спим.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X