Напишете дума/думи за търсене

А ти колко калории изгори?

В забързаното ежедневие на ден ви остават не повече от половин-един час за спорт. Използвайте го пълноценно, за да изгорите максимално калории.

-------
Между другото
Изгорените калории със спорт зависят и от теглото ви. Ако тежите повече, ще изгаряте повече. Данните тук са средни за около 60-65 кг тегло.
-----------
тае-бо
807 калории

Магичното съчетание от таекуон-до и аеробика е обявено за най-бързият начин за отслабване. Основното е да не спирате за почивка дори и за секунда, а да се движите през цялото време.

изкачване на стълби
703 калории

Това физическо занимание дори не е истински спорт, но е едно от най-стимулиращите за изгаряне на калории. За него няма нужда да ходите в зала, достатъчно е да излезете на площадката пред вратата и да се разходите до съседите на най-горния етаж (поне трийсетина пъти).

скачане на въже
689 калории

С него се гори много и освен това се тренира цялото тяло – краката, корема и ръцете. Развива се и координация. Не се препоръчва обаче на хора с проблемни колене.

бягане със средно темпо
595 калории

Бягащата пътечка е един от най-ефикасните уреди във фитнес залата за топене за мазнини. Ако умеете да бягате по-бързо (10-12 км/ч), изгорените калории за 60 минути скачат на 706 - 856.

велоергометър
520 калории
Факт е, че при карането на колело в реална среда се горят повече калории, но и един час на велоергометъра е достатъчно добра тренировка. Ако забързате темпото може дори да стигнете до 700 калории.

упражнения с швейцарска топка
490 калории

С тази топка може да стегнете всяка част на тялото и хубаво да се натоварите. Не случайно другото й наименование е фитбол – защото с нея лесно ще тренирате и бързо ще влезете във форма.

плуване
458 калории
Това е може би най-здравословното изразходване на калории. Не натоварва нито коленете, нито ходилата. Стимулира цялото тяло, като едновременно е щадящо и освен това много приятно. А ако сте от бързите плувци, ще изгорите поне 600 калории.

ходене
275 калории

И да нямате време и сили за спорт, не се отказвайте от една разходка. Дори и с бавно темпо, пак ще изгорите калории, а при по-бързо ще стигнете и до 350 калории. А ако си направите истинско спортно ходене с по една гиричка във всяка ръка за по-малко от час ще стопите 400 калории.

И още

1 час йога = 376 калории
1 час аеробика = 389 калории
1 час езда = 275 калории
1 час бокс = 543 калории
1 час водна аеробика = 297 калории
1 час плажен волейбол = 548 калории
1 час тенис= 480 калории
1 час пилатес = 378 калории
1 час каране на ролери = 489 калории
1 час танци = 395 калории

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X