Напишете дума/думи за търсене

Интериорни идеи за място за четене у дома (галерия)

Четенето на книга е от онези интимни преживявания, които трудно се сподeлят. Защото дори и да обсъдиш с друг съдържанието, е сложно да опишеш субективните си усещания, мислите, чувствата, настроенията.

Затова подобен процес заслужава уютно и удобно местенце у дома. Особено през зимата, когато светлата част на денонощието е по-къса, а студът те кара да се сгушиш и да потънеш в друг свят. Място, на което да бъдеш напълно погълнат от вълшебството на книгата.

Първото и най-важно условие за създаването на такъв кът, е доброто осветление. После е необходимо да се гарантира удобство за тялото, така че гръбнакът да не се криви, вратът да не боли, а краката да не изтръпват.

Огледайте се, може би подходящото място е в някой по-свободен ъгъл, където да се сложи мек фотьойл, или пък в пространството под прозорец, където да се намери място за удобни възглавници и рафтове за книги. А защо да не се усвои пространство под стълбите? Тези, които имат камина, със сигурност биха се чувствали най-приятно край нея. Друг пък вероятно ще изберат вариации на хамак или люлка.

Снимки pixabay и pinterest

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X