Напишете дума/думи за търсене

Зодия Дева: Камъните талисмани за 2017 г.

Оникс СНИМКИ: АРХИВ

Девите са разностранно развити и нееднозначни личности. Трудно им е да изберат просто един амулет, след като може да им служат най-различни камъни. Практични и разумни, винаги са изпълнени с увереност и оптимизъм. Те са логични и сдържани, така че най-добрите камъни талисмани за тях за 2017 г. трябва да са ярки и забележими. Те ще направят характера им по-лек, по-импулсивен и емоционален. Много подходящи са и камъни, които разкриват творческите таланти. За Девите е характерно, че се самоусъвършенстват и работят върху себе си, а това много се харесва на Петела,чиято година настъпва. Астролозите съветват да подходите внимателно и разумно към избора на камъни. През 2017 г. за вас не са подходящи бижута с тъмни минерали и седеф. Ето кои са най-добрите талисмани за Девата тази година:

Оникс

Този камък ще ви изпълни с жизнена енергия през 2017 г. и ще ви осигури защита срещу лоши енергии. Намерете си парче оникс, от време на време го хващайте в ръка и медитирайте с молба да ви закриля. Мнозина си представят, че това е черен камък, но не е точно така. Ониксът е разновидност на халцедона и най-често е на ивици, като се среща в разнообразни цветове – бяло, жълто, зелено, кафяво, черно и др. Наричат го камък на вождовете. Изключително полезен е за делови хора. От древността е използван срещу черна магия. Пази възрастните хора от неприятности, а на самотните помага да преодолеят самотата си. Разновидността сардоникс укрепва семейните отношения. Добре е да се съчетава с други камъни. 

Оникс
Оникс

Авантюрин

Вид кварц, който се среща в различни нюанси – най-вече зелено, но и златисто, синьо, черешово. Ако Девата го предпочете за амулет, ще стане по-оптимистична, любвеобилна и духовно по-силна. От тъгата и депресията няма да остане и следа през 2017 г. Авантюринът е подходящ за творчески и високоинтелигентни личности. 

Авантюрин
Авантюрин

Карнеол

Ако сте оптимисти и добродушни, това е вашият талисман. Достатъчно силен камък, който ще защити Девата от негативност и уроки. През 2017 г. той ще ви пази от използвачи и завистливи хора. Освен това е прекрасен амулет за онези, които искат да намерят сродната си душа. Ще ви осигури нужната романтика. Бори се със зъбобола и гневните изблици. 

Карнеол
Карнеол

Ахат

Ако Девата носи този красив камък през 2017 г., ще избегне тежки заболявания и много проблеми. Бижута с ахат е добре да се носят на лявата ръка. Любовта ще бъде взаимна, а приятелството - силно. 

Ахати
Ахати

Серпентинит

Някои казват, че това не е просто камък, а истинско любовно изкушение. Наричат го змийски камък, защото напомня за кожата на змията. Ако Девата го хареса за свой талисман през 2017 г., ще я защити от всякаква опасност и ще я пази от финансови загуби. Враговете в живота й забележимо ще намалеят. 

Серпентинит
Серпентинит

Корал

Символ на мъдрост, дълголетие и щастие. Особено е подходящ за онези Деви, които планират тази година да си подредят личния или семейния живот. 

Корал
Корал

Нефрит

Девите са загадъчни и нежни натури. Нефритът ще им помогне да скрият истинските си намерения. Талисман с този камък или вариантът му жадеит пази здравето на собственика си, укрепва зрението, черния дроб и бъбреците. За китайците това е най-голямото съкровище и символ на победата. Ще ви помага през 2017 г. да се борите със ситуациите и със собствения си характер. 

Нефрит
Нефрит

Сугилит

Сравнително рядък виолетов минерал, наречен на японеца Кен-ичи Суги, който го открива през 1944 г. Укрепва отлично имунната система. Влияе благотворно на черния дроб, бъбреците, жлъчката и пикочния мехур. Наричат го камък на лечителя. Помага и в любовта, отваря пътя на духовната енергия. 

Сугилит
Сугилит

Яспис

Ще даде на Девата енергия. Ако е подарък, защитава собственика си от ревност. 

Яспис
Яспис

Тигрово око

Облекчава депресията и умората. Зеленикавият му вариант, наричан котешко око, подобрява отношенията между влюбените. 

Тигрово и котешко око
Тигрово и котешко око

Серафинит

Отскоро появил се на пазара минерал, но вече е със слава на лечител. Има само едно находище в Сибир, близо до езерото Байкал. Другото му име е клинохлор. Много е ценен от колекционерите. Установено е, че има връзка с ангелите серафими. Рисунъкът по повърхността му напомня техните крила. Полезен е в процеса на медитация. Привлича истинската любов и пари. 

Серафинит
Серафинит

Сапфир

Един от най-скъпите скъпоценни камъни, който се среща във всички цветове на дъгата. За Девата са много подходящи жълтите сапфири, които ще улеснят срамежливците да се изразяват словесно. Привличат богатство и активират творчеството. Това е камък на мъдростта и мощен талисман, който дисциплинира носителя си. Синият сапфир носи ред и яснота на ума. Ще помогне на Девата да се освободи от закостенели схващания и да се отвори за нови възможности. 

Сапфир
Сапфир

Аметист

Осигурява спокойствие и изцеление. Носете го, когато искате да се освободите от притеснения, стрес или депресия.

Аметист
Аметист


Лина ГЕРГОВА

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X