Напишете дума/думи за търсене

Как да разберем, че черният ни дроб е зле

Казват, че черния дроб е потаен орган, който не сигнализира навреме за своето неразположение, а има навика, страдайки мълчаливо, да води до сериозни здравословни проблеми.

Но все пак специалистите смятат, че освен стомашните неразположения, има и други симптоми, за които трябва да сме нащрек. Те могат да ни предупредя, да обърнем внимание на черния си дроб и да вземем мерки за неговата детоксикация.

Ето 5 сериозни признака, че черният ни дроб е подложен на стрес. Първият от тях е поява на главоболие и мигрена. Хормоналните проблеми, консумацията на алкохол, неправилното хранене, влияят негативно върху функцията на черния дроб. Тогава се наблюдава и процес в организма наречен оксидативен стрес, който според специалисти често е отговорен за появата на главоболие и мигрена. Нарушената чернодробна функция може да засегне и състоянието на кожата. При пациентите страдащи от псориазис е два пъти по-вероятно да имат неалкохолен мастен черен дроб. Затлъстяване и метаболитен синдром са сигурни признаци за страдание на черния дроб. Всеки килограм, който е излишен, консумацията на сладки и преработени храни, пречат на нормалната функция и здравословно състояние на черния дроб. Черният дроб е орган, който е отговорен за метаболизирането на всички хормони в тялото ни. Когато той не функционира оптимално, е много възможно да настъпят неравновесия в нивата на естроген и прогестерон и симптомите на менопауза да бъдат много по-интензивни. Също така високите нива на хормона естроген, могат да причинят холестаза (спиране оттичането на жлъчния сок от жлъчните пътища). Умората също е признак, който не бива да бъде подминаван. Черният дроб се нуждае от много витамини от група В, за да функционира ефективно. Тези витамини са важни и за митохондриите за производството на енергия от консумираната храна. Витаминният дефицит може да доведе до умора, неразположение и депресия. Специалистите съветват всеки човек своевременно да помисли за детоксикацията на черния си дроб и неговото регенериране, тъй като той е единственият човешки орган, който има това свойство.

Отлични възможности в това отношение има най-препоръчвания от тях природен продукт - Хептен.

Хептен действа като антиоксидант, стимулира растежа и развитието на нови чернодробни клетки, оказва превантивно действие като намалява вредното влияние на редица токсични нокси (алкохол, лекарства) върху чернодробните клетки и има благотворно въздействие върху патоморфологичните промени при вирусни хепатити. Предпазва чернодробните клетки от мастна дегенерация.

Хептен се различава от другите препарати по качеството на съставките, начина на екстракцията и фармацевтичната форма Solucaps (течни капсули), която позволява бързо и цялостно усвояване на активната съставка. Липсата на противопоказания, на странични действия и на тератогенен ефект го правят незаменим за широка употреба и продължително приложение.

Хептен подмладява черния дроб и му осигурява нужния комфорт. Приема се три пъти по една Solucaps дневно след хранене при възрастни, за минимум 3-6 месеца. Ефектът настъпва след 8-12 седмици. Може да се комбинира с други хепатопротективни средства.

ХЕПТЕН е природен продукт и е практически безвреден при продължителна употреба.

Hepten® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03, е-mail: office@borola.соm. За повече информация посетете www.hepten.bg. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg.

X