Напишете дума/думи за търсене

Защо щастливите двойки не се фукат онлайн

Живеем в странно време, в което за някои хора статусът в интернет има по-голямо значение, отколкото щастието им в реалността.

Време, в което преценяваме живота на някого по снимките, които той публикува във Facebook, и по думите, които пише в ежедневните си постове. И често, много често представата ни за тях е погрешна.

Ето няколко причини защо щастливите двойки не вадят на показ любовта си в социалните мрежи.

Когато хората са щастливи, те живеят в реалността

Ако всичко е добре в отношенията на някого, той не намира нужда да губи времето си, отредено за любимия му, за писане на статуси, за да доказва добруването си пред останалите.

Не става дума никога да не се публикуват снимки от очарователни събития, на които си с половинката си, но когато една двойка е щастлива, тя егоистично изживява любовта си далеч от хорските погледи. Когато изпитваш блаженство, нямаш нужда от някаква си социална мрежа да те разсейва от него.

Двойките, които вадят кирливите си ризи онлайн, не печелят нищо от това

Доброволно да споделяш личните си проблеми пред всеки, който познаваш, използвайки социалните мрежи, е, мека казано, неефективен начин, за да преодолееш грижите си. Твърде вероятно това още повече да влоши отношенията.

Дръж щастието си за себе си

Не печелите нищо, публикувайки „доказателства” колко щастливи сте във Facebook. Радостта е да бъдеш с другия, да се споделяш с него, да се прегръщаш с него на истински диван, а не в социалните мрежи. Хората, които разбират това, по-рядко използват онлайн пространството за показване на чувства.

Никой не трябва да доказва нищо на никого

Двойките, които са наистина щастливи и доволни във връзката си, нямат интерес да използват страниците си в социалните мрежи, за да доказват на другите колко са влюбени. Те са заедно, защото така искат, а не да задоволяват любопитството на останалите.

Не на фалшивата любов

Психолозите твърдят, че двойките, които не ползват социалните мрежи, са по-щастливи от тези, които постоянно се опитват да се сравняват с любовта на приятелите си.

В крайна сметка по-важна е реалността и истинските чувства, отколкото тези, които се опитваме да фалшифицираме онлайн, търсейки повече лайкове и популярност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X