Напишете дума/думи за търсене

Сава, 29 г.: Бягам от слаби жени

Рубриката ни „Какво искат мъжете“ говори сама за себе си. Подборът на мъжете, които ще интервюираме по всички въпроси, които ни вълнуват, минава през две единствени условия – мъжът да не е популярна личност и да е интелигентен човек, от когото има какво да научим. А, да, и да е абсолютно искрен, каквито могат да бъдат предимно неизвестните мъже.

Име: Сава Чапанов
Години и местообитание... 29 г., София
професия... Фотограф на свободна практика

С какво те впечатлява една жена?
Преди време бях на екскурзия в Индия и съм изумен от това колко женствени са индийките. Дори най-бедните успяват да изглеждат като принцеси. Разбира се, нашенските заможни моми от чалгаджийниците ги превъзхождат в много отношения: например в балансирането на високи токчета върху трикрака маса, съчетано с мощни раздрусвания на силиконови импланти и демонстрация на ефирно бельо под леопардов минижуп. Аз обаче съм старомоден. Впечатлява ме начинът, по който Тя (ЖЕНАТА) се движи, как се облича, как се усмихва, как се шегува.

Харесваш ли тя да е силна или бягаш далече, ако срещнеш такава жена?
Обикновено бягам от слабите жени. Има нещо съмнително в тях. Рано или късно тази слабост ще те убие... С отегчение! Силната жена само може да те мотивира да развиеш себе си.

Ти ли поемаш инициативата за близост с дама, която те впечатли или по-скоро очакваш това от нея?
Трябва да съм луд по тази жена или подпийнал, за да поема инициативата. Иначе в повечето случаи зодията ми пречи. Не че вярвам много в тези неща, но общо взето Девите сме доста нерешителни.

Даваш ли „заден”, ако се окаже, че тя е разведена с дете?
Една такава история имах за кратко и общо взето поддадох. Не мога да съжалявам, макар че в нашия случай нямаше как да продължи.

Всъщност защо по-младите мъже харесват по-зрели жени, а по-възрастните - в един момент полудяват по момичета?
По-зрелите жени доста по-често знаят какво искат и с тях усложненията са далече
по-малко. Освен това не се налага да спазваш вечерен час и да се криеш от бащата – военен, например. Мъжете пък обичаме да си галим егото с нещо свежо наоколо. Комплексарска работа! От друга страна, има и такива жени...

Как ще постъпиш, ако разбереш, че една жена те мами и използва?
Вероятно никак. То си е за нейна сметка. Във всеки случай опитът ми говори, че рано или късно ще й се върне по лош начин. Така че, драги жени, недейте да си го причинявате. Това важи и за нас, мъжете.

Поемаш ли финансова отговорност, когато имаш сериозна връзка или държиш всеки да си плаща разходите, дори да делите сметката в ресторанта?
Както вече казах - старомоден съм. За мен е удоволствие да платя сметката, ако имам възможност, но това не значи, че трябва да пием по една бира и да си ходим. Съобразявам се с финансовото си състояние. Да плащам сметката на жена, която излиза с мен само заради това, считам за грешка. Жена можеш да си купиш и на други места.

Вярваш ли в институцията брак или предпочиташ съвместно съжителство без подпис?
Бракът е за сметкаджиите. Сещам се за една реплика на преподавателя ми по право от гимназията: “И бракът по сметка може да е щастлив, стига сметката да е направена правилно.” За мен самата дума брак звучи недобре. Като нещо ненужно и несполучливо, което в един момент трябва да изхвърлиш и замениш с ново. Моята институция е тази на приятелството, обичта и разбирането. Значително по-надеждна ми се струва!

Сексът за теб е...
Добро продължение на едно неловко мълчание и чудесен начин да закъснееш сутрин за работа. Като цяло гледам положително на него. А и смятам, че в секса най-много важи комунистическия принцип: “На всеки му според потребностите”.

На всичко ли си готов в леглото, за да задоволиш половинката си?
Не! Някой специфични нейни разновидности няма как да бъдат толерирани. Хигиената и физическото оцеляване не са маловажни.

Вярваш ли във вечната любов или тя е само за наивниците?
Всичко е възможно на този свят. На някой даже им се случва по няколко пъти тази вечна любов. На мен също ми се случваше често като по-малък.

Какво е любовта?
Според мен любовта е едно особено усещане. Сякаш всичко в теб се смачква и отвътре започваш да се превръщаш в малка черна дупка при мисълта, че този човек няма да бъде част от живота ти.

Кой е най-силният ти афродизиак?
Подходящата жена в подходящия момент. Иначе стрит нокът от съблезъб тигър (изчезващ вид, б.а.).

Каква е дефиницията ти за ревност?
Ревността е форма на страх. В повечето случаи това е страхът на глупака. Ревността е като брака. При едното си тръгват с половината ти къща, при другото - с човека до теб.

Какво й трябва на една жена?
Както казва дъщеричката на един приятел: “Татко, аз искам само всичко!”

А какво искат мъжете?
Повечето искат да се чувстват нужни, полезни и обичани. Останалите предпочитат секс, бира и безкрайно световно по футбол.

Снимки: Румяна Чапанова и личен архив

Подходящата жена в подходящия момент е най-силният афродизиак
Подходящата жена в подходящия момент е най-силният афродизиак
Мъжете искат да се чувстват нужни, полезни и обичани.
Мъжете искат да се чувстват нужни, полезни и обичани.
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X