Напишете дума/думи за търсене

10 неща, с които вбесяваме мъжете

Дългото и безсмислено пазаруване 

За почти всички мъже пазаруването е безразсъдно хвърляне на пари, освен когато става въпрос за техника, автомобили и екстри за любимата кола. Непонятно им е защо по дяволите, в и без това претъпкания гардероб трябва да се напъхат още ненужни парцалки. Абсурдно им звучи твърдението на жените им, че новите обувки са много по-различни от тези, които са взели преди месец или миналата година, при положение че и двата чифта са кафяви и изглеждат абсолютно еднакви. Никой мъж не може да разбере и защо купуването на храна, дрехи и обувки отнема часове, вместо работата да се свърши само за петнайсетина минути.

Точно това пък е голямата радост на 90% от жените. Разходката по магазините със или без определена цел може да продължи и цял ден. Задължително трябва да се огледа навсякъде, защото в някой ъгъл сигурно са изложени по-хубави ботуши от вече набелязаните. Още една чанта никога не е излишна или лошото настроение може да бъде оправено поне с нова блузка. На детето му трябват маратонки, ама я да видя това палтенце дали ще ми стане. Всички тези причини са достатъчно основателни, за да бъдат обиколени молът или търговската улица поне три пъти. За компания в такова приключение може да издържи само друга жена.

Мъжете обикновено правят своя избор още в първия бутик и след това намират повод бързичко да се спасят от предстоящото мъчение. Така си спестяват и опитите да бъдат превърнати в съветници. И без това е безполезно да дават мнението си, защото половинките им рядко ще се съобразят с него и ще вземат това, което са си наумили.

Хитро прехвърляне на отговорности 

Прехвърлянето на отговорността е идеалният начин жената да си осигури виновник в случай на провал. Винаги се опитва да манипулира половинката си, все едно наистина се интересува от мнението му за хотела, в който ще почиват например. Така ще излезе невинна и още по-важното е - ще има на кого да крещи, ако стаята не е достатъчно голяма, персоналът е намръщен и в ресторанта храната е стара.

Повечето мъже са наясно в какъв капан падат и всячески се опитват да се отскубнат от него. Най-хитрият ход, с който могат да си осигурят спокойствие, е да убедят половинката си, че тя трябва да взема важните решения като - как да е обзаведен апартаментът, къде да отидат на екскурзия и в кое училище да учат децата. При това положение няма да чуят упреци, че стените са боядисани в ужасен цвят, плочките в банята не са толкова качествени, колкото онези, които тя е искала, и училището можеше да е по-елитно.

Внимание по време на мач 

Жената винаги напомня за себе си точно когато мъжът иска усамотение и спокойствие, за да се отдаде на любимо занимание.

По време на най-оспорвания футболен мач съпругата решава, че трябва да пусне прахосмукачката, да избърше праха от телевизора или да прати децата да поиграят с баща си. В този момент по друг канал върви любимият сериал и тя настоява да го гледа или на всяка цена трябва да разкаже какво се е случило предишния ден.

Отчаяният опит да се гледа мачът с приятели в някое заведение е предварително обречен на провал. Някак си подсъзнателно жените усещат кога е най-напрегнатият момент във футболния двубой и точно тогава започват атаката по телефона.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X