Напишете дума/думи за търсене

Как да си изберете жена според Камасутра

Учението на Камасутра не предлага единствено система от техники, любовни пози или методи за извличане на максимална наслада, а също многобройни съвети за уменията, които любовниците трябва да проявят в акта на сливане; как кожата да заухае; как да премахнем лошия дъх и нежеланите косми; как жената да спечели и задържи любовта на мъжа, кога какви билки и мазила да използва, за да постигне максимален ефект и др. Невероятно е колко актуално звучат текстовете от „Камасутра”, за която се предполага, че е написана около III-IV век.

Предлагаме ви откъс от книгата, в който има ценни съвети как мъжа да подбере най-подходящата девойка, както и как да я ухажва и спечели.

За общуването с девойки

ПЪРВА ГЛАВА

23. НАСТАВЛЕНИЯ ЗА ИЗБОР НА ГОДЕНИЦА

Когато се жени за девойка от същата каста, неомъжвана преди и получена според предписанията, мъжът ще добие дхарма и артха, ще добие потомство, почит, множество приятели, ще познае безпределна страст.

За да бъде така, да насочи вниманието си към девойка от благороден род с живи родители, поне с три години по-малка от него.

Тя трябва да е от достойно, заможно, заобиколено с приятели семейство, обичано от близките, с множество близки; с големи родове от страна и на майката, и на бащата; да е хубава, добра по характер и с белези за късмет по тялото; с красива коса и здрави зъби, нокти, уши, очи и гърди, не прекалено големи или прекалено малки, със здраво тяло. Вземе ли си мъжът такава жена, може да се смята, че е постигнал целта си и близките му няма да го упрекнат за избора.

Но непременно ще го упрекнат, както учи Гхотакамукха, ако си вземе жена, която вече е била с други и не е девойка.

При избора мъжът ще получи помощ от бащата, майката, роднините, приятелите от двете страни, които държат на думата си. Тяхна работа е да разгласят очевидните и скритите недостатъци на другите кандидати и да обяснят достойнствата на кандидата, произтичащи от рода му, да изтъкнат мъжките му достойнства, особено ония, които са приятни за майката на девойката. Хубаво е някой от приятелите да се направи на гадател и да подкрепи избора с тълкуване на полета на птиците и благоприятни телесни признаци, както и с влизането на слънцето в съответния дом от зодиака. Други пък подклаждат ревност у майката на девойката, подмятайки, че по техния приятел въздиша девойка от по-висок род.

Девойката се избира и се омъжва, когато съдбата, знаците, предзнаменованията и думите са благоприятни, защото, както учи Гхотакамукха, времето за женитба не се определя произволно.

Например мъжът трябва да избегне девойка, която при сватосването спи, плаче или тича извън дома, както и обещаната на друг.

Добре е да се избягват също следните видове девойки:

– потайните;

– с неблагозвучно име;

– с голям нос;

– с широки обърнати ноздри;

– с мъжко телосложение;

– гърбавите;

– с криви бедра;

– с изпъкнало чело;

– с гола глава;

– изглеждащите нечисти;

– омърсените от друг;

– имащите отоци по тялото;

– изживелите пубертета (Според древноиндийския закон жените трябвало да се омъжват, преди да са се появили признаците за полова зрялост. След това девойката се смятала за презряла и близките й носели вина, че не са я сватосали.);

– станалите приятели;

– по-малките сестри;

– варшакари (Жена, на която постоянно й се потят дланите и стъпалата.)

Освен това е хубаво да се избягват девойки, наречени на някоя от двайсет и седемте звезди, или с име на дърво, на река, с име, завършващо на “р” или “л”.

Ала някои твърдят, че благополучие носи женитба с девойка, запленила сърцето и очите на мъжа, и друга той да не търси.

Дойде ли време да омъжат девойката, родителите й започват да я кипрят и да я излагат пред очите на повече хора. Всеки следобед я пускат пременена да играе с приятелки, да ходи на жертвени обреди, сватби и други хорски сборища, все едно е стока.

С почетни дарове и любезни приветствия посрещат приятните на вид сватовници, съпроводени, както подобава, от техни близки, и под някакъв предлог им показват нагиздената девойка. После чакат благоприятния ден, подсказан от предзнаменованията.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X