Напишете дума/думи за търсене

Законите на Камасутра

кадър от филма "Камасутра: Приказка за любовта",  NDF International, Pony Canyon, Pandora Filmproduktion

За някои Камасутра е наръчник за сексуални пози, но той е много повече. Текстовете на индийския мъдрец Ватсаяна Маланага учат индийската жена как да бъде привлекателна и да си намери мъж, как да се държи в брака или при развод, как да поднови угаснало влечение.

Позата ИМА значение

Въпреки, че Ватсаяна Маланага е живял преди столетия, той е прозрял, че женската сексуалност не е нещо, което може да бъде приемано като даденост или да бъде неглижирано. Затова наставлява мъжете в Камасутра: „Поставете своето удоволствие на второ място след нейното”. Мъдрецът обръща внимание и на това, че не бива нито мъжа, нито жената да се опитват да доминират в отношенията. И докато ние хората от Запада се спираме на партньор най-често заради химията помежду ни, Ватсаяна съветва това да става поради сходство в темперамента, чувствителността, физическите данни и увлечението по конкретни сексуални пози. А за да се запази пламъка жив: „Всеки трябва да отвръща на жестовете на любимия си със същата готовност, щедрост и любов”. Оказва се, че дори споровете между влюбените не са нещо лошо: „Караниците на любовниците не са нищо друго, освен възраждане на любовта”, пише в Камасутра.

Как да избираме съпруг

В трактата за любовта се обяснява, че най-важното качество, което трябва да притежава чувствената жена, за да е привлекателна за мъжете е самоуважението. Съвършената жена е описана така: „Когато изпълнява задълженията си, тя е като добре обучена прислужница, мъдра като царски съветник, изглежда като богинята на изобилието Лакшми, разсъдлива е, в обичта е като майка, а в леглото - като проститутка”. Авторът съветва жените, когато си избират съпруг, да внимават дали той има дар слово и добър външен вид, дали е енергичен и умен, храбър и здрав, дали почита родителите си, дали има сексуални сили, дали уважава жените, дали се грижи за дома и семейството си.

...а чували ли сте за поза „разцепване на бамбука”?!

64-те сексуални пози в Камасутра не са толкова нестандартни, но имат атрактивни имена. „Издигаща” ще направите като легнете по гръб с вдигнати право нагоре крака, а мъжът ви е седнал и прониква във вас. „Разцепване на бамбука” е, когато жената коленичи пред седналия мъж и след това поставя единия крак на рамото му, а другия опъва настрани, докато мъжът прониква в нея. При „поза на натиска” жената лежи по гръб със свити към гърдите си крака, а той, седнал, я държи за коленните сгъвки и прониква в нея. Лотос е когато жената лежи по гръб, а краката й са вдигнати и кръстосани.

Мъж-бик и жена-кобила

кадър от филма "Камасутра: Приказка за любовта",  NDF International, Pony Canyon, Pandora Filmproduktion
кадър от филма "Камасутра: Приказка за любовта", NDF International, Pony Canyon, Pandora Filmproduktion

Странно или не, но мъжете и жените са разделени в категории според продължителността на акта. Има бавни, средни и бързи мъже и жени. Връзките са равностойни и неравностойни и според това дали партньорите имат слаби, средно силни или бурни чувства. Тези с бурни чувства са изпълнени със сексуално желание, другите са с променливо или слабо. Ватсаяна класифицира мъжете и според размера на техния лингам (пенис): мъж-заек, мъж-бик, мъж-кон. А жените според дълбочината на тяхната йони (вагина): кошута, кобила и слоница.

Равностойните сексуални връзки са между: заек и кошута, бик и кобила, кон и слоница и неравностойните между: заек и кобила, заек и слоница, бик и кошута, бик и слоница, кон и кошута, кон и кобила. Затова препоръчителните пози на жената-кошута трябва да са такива, че широко да разтварят нейната йони, докато жената-слоница трябва да заема поза, в която да свие своята вагина, по-широка по рождение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X