Напишете дума/думи за търсене

Камасутра - култура или наръчник със секспози

Всеобщо е мнението, че Камасутра е най-древният в света трактат за любовта, в него са събрани знанията, уменията и мъдростта на хиляди двойки. Книгата е написана от Малла-нагой Ватсяяна, индийски мъдрец, живял през III-IV в. от н.е., пише БГНЕС.

Камасутра има 35 глави, събрани в 7 раздела, всеки от който е написан от лице, което е просветно в съответната област. Следват разделите:

Въведение (4 глави) - за любовта изобщо, за нейното място в живота на човека и за класификация на жените.

За сексуалното единение (10 глави) - дълбок анализ на целувките, различни видове предварителни ласки, оргазъма, списък на позите, оралния секс, а също за любовния триъгълник (съпруг, съпруга и любовницата на мъжа).

Как да се намери жена (5 глави) - ухажването и сватбата.

За жената (2 глави) - как жената трябва да се държи.

За жените на другите хора (6 глави) - главно за прелъстяването.

За проститутките (6 глави).

Как да се очароват обкръжаващите (2 глави).

В Индия много е разпространено да се подаряват на момичета и девойки книги, подобни на Камасутра - как да се представят в сексуалната сфера, да натрупат опит в тази чувствена област.

Днес Камасутра е най-известната книга за просвещаване в любовта и интимността.

В същото време за нея има редица митове, твърдят познавачи. Например, че е древен западноевропейски учебник за секс, в който просто са описани десетки различни пози. Съществува и митът, че описаните пози са толкова сложни технически, че без подготовка те са неизползваеми.

Според познавачите тези митове се дължат на факта, че Западът няма своя Камасутра.

Мнозина възприемат секса изключително като начин за задоволяване на нагона и плътските удоволствия, или като "оръжие" за възпроизводството ни.

Обратно на всичко това половият акт в Изтока се е възприемал като нещо тайно, свещено, а отношенията между мъжа и жената са описвани в книгите с най-одухотворени думи и термини, категорични са специалистите. Камасутра нарича секса "божествено единение". Тя е преклонение пред жената, възпята с възхищение и преклонение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X