Напишете дума/думи за търсене

Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра

Учението на Камасутра не предлага единствено система от техники, любовни пози или методи за извличане на максимална наслада, а също многобройни съвети за уменията, които любовниците трябва да проявят в акта на сливане; как кожата да заухае; как да премахнем лошия дъх и нежеланите косми; как жената да спечели и задържи любовта на мъжа, кога какви билки и мазила да използва, за да постигне максимален ефект и др. Невероятно е колко актуално звучат текстовете от „Камасутра”, за която се предполага, че е написана около III-IV век.

Предлагаме ви откъс от книгата, от който както мъжете, така и жените могат да научат какво поведение трябва да имат, за да привлекат или отблъснат обекта на своите желания.

ЗА ПРИВИЧКИТЕ НА МЪЖЕТЕ И НА ЖЕНИТЕ

Начините за сближаване с чужди жени вече бяха описани, ала за достъпността на тези жени, за радостите от общуването с тях, но също и за опасностите от него и последствията ще стане дума тук.

Мъжът се насочва към чужда жена, за да запази живота си, когато любовта му минава от една степен в друга. Степените на несподелената любов са десет:

– любуване с очи;

– неотклонност на мисълта;

– постоянно желание;

– безсъние;

– слабеене;

– отвращение от насладите;

– падане на задръжките;

– безумие;

– припадъци;

– смърт.

Според някои от старите учители мъжът може да разбере какъв е нравът на девойката, а също дали е искрена, чиста, податлива и страстна, по формата на тялото й, както и по някои характерни белези или особености.

Ала Ватсаяна учи, че външността и белезите заблуждават, а за склонностите на жената трябва да се съди по поведението й, по изражението на лицето й и движенията на тялото.

Сега всички са съгласни с Гоникапутра, според когото жената се влюбва във всеки хубав мъж, както и мъжът се влюбва в красивата жена, но често по една или друга причина това остава без последствия.

При жената има някои особености. Обичащата жена не се замисля кое е правилно и кое не, но все пак не прави сама първата крачка. И дори когато мъжът изрази пред нея желанието си, тя се дърпа, макар на самата нея да й се иска да е с него. Отстъпва едва след многократни настоявания.

Мъжът обаче, дори вече влюбен, не забравя за морала и правилата и нерядко се въздържа, не отстъпва дори ако сам е предмет на открити домогвания. Той често ухажва просто така и ако не постигне успех, отминава. Но пък и след като завоюва жената, става равнодушен към нея.

Говори се, че мъжете не ценят леснодостъпните жени и се стремят към онези, чиято любов трудно се завоюва. Такова е общото убеждение.

ПРИЧИНИ ЗА ВЪЗДЪРЖАНОСТТА НА ЖЕНАТА

Жената може да не отстъпва пред домогванията на мъжа по следните причини:

– привързаност към собствения съпруг;

– желание да роди законно потомство;

– неподходящ момент за ухажването;

– раздразнение от фамилиарниченето на мъжа;

– неравнопоставеност на двамата;

– опасение, че вниманието на мъжа е съвсем мимолетно;

– съмнение, че мъжът е привързан към друга;

– страх мъжът да не разгласи нейните деяния;

– силна преданост на мъжа към приятелите му и прекалено съобразяване с тях;

– съмнение в сериозността му;

– плахост заради издигнатото му положение;

– боязън на “газелата” от прекалената мъжка мощ и необузданост;

– опасение от ума на мъжа;

– убеденост, че двамата са само приятели;

– стъписване пред жаждата му да опознае света;

– разочарование от характера му;

– несъгласие с желанието му тя да го обича по друг начин;

– съмнение на “слоницата” да не би той да е “заек” или с вяла страст;

– съчувствие за неприятностите, които могат да го сполетят поради връзката им;

– въздържаност заради собствените й недостатъци;

– страх от хорски приказки;

– разочарование, когато види посивялата му коса или опърпаните дрехи;

– страх да не би чрез него съпругът й да изпитва нейната вярност;

– опасения от прекаленото му съобразяване с морала.

Долови ли мъжът наличието на някоя от тези причини, стреми се да я отстрани. Например въздържаността заради преданост към съпруга, децата и т. н. той побеждава, като засилва желанието у жената; липсата на сгода – с посочване на средства; прекалената почтителност – със засилваща се близост; презрението – с гордост и храбри действия; опасенията да не би той да започне да я презира – с изразяване на уважение; боязливостта – с окуражаване.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X