Напишете дума/думи за търсене

Кои мъже имат успех сред жените според Камасутра

Ще седне до нейна приятелка и ще се протяга и прозява, ще въси вежди, ще говори съвсем бавно, сякаш с отегчение, приемайки с привидно безразличие думите й.

Ще поведе двусмислен разговор с детенце или с друг човек уж за някой, който отсъства, а всъщност за възжеланата, и така разкрива любовта си, сякаш без да говори за нея.

И докато приказва, целува и прегръща детето, подава му бетел с език, погалва го с пръст по брадичката.

Всичко това става на подходящо място в подходящо време.

Мъжът гали детето, седнало на коленете му, дава му играчки и си ги прибира.

Сега вече може и с нея да заговори за детето, получава възможност все повече да се доближи, да й стане приятен. Когато уж не я вижда, а знае, че тя го чува, говори с общ познат за Камасутра.

Задълбочи ли се познанството, ще й повери за съхранение някакъв залог и после ще го взема на части, ще й дава да пази благовония и плодове на бетел.

После може да я запознае със своята съпруга и да води задушевен разговор с двете в усамотено място.

За да я вижда непрекъснато, прави така, че двете семейства да ходят при един и същ златар, шлифовач на благородни камъни, кошничар, бояджия, перач.

Така си намира повод открито да се среща с нея, като една среща води до друга.

Пожелае ли тя нещо, усети ли нужда от пари, поиска ли да овладее някое изкуство, той ще й покаже, че е в състояние да й достави желаното, да й намери пари или да я научи, че такива неща са в кръга на възможностите му.

Често разговаря в нейно присъствие с други хора, разглежда с тях и с нея накити, благородни камъни и други скъпоценности. По този повод й обяснява какви са произходът и стойността на тези вещи, а завърже ли някой спор с него, ще призове нея за арбитър и ще приеме присъдата й, възкликвайки: “Прекрасно!”

Така става запознанството с пожеланата жена.

ЗА ЗАВОЮВАНЕТО

Сега вече, след като жената се е запознала с мъжа по описания начин и му е показала с израженията на лицето и движенията на тялото, че не е безразлична към него, време е той да направи опит да я завоюва.

Но докато към девойките се пристъпва извънредно внимателно, с жена, познала вече любовните наслади, може да се действа по-открито. Когато с езика на тялото си тя разкрие своята благосклонност, той започва да взема от нея бетел, благовония, горни дрехи, цветя, пръстена от ръката й.

Тръгвайки за място, където има много хора, я моли за цветето от косите й. След това с многозначителен вид й връща взетото и сам й дава разни неща, като внимава цветята да ухаят силно, а по листата и стъблата им с нокти и зъби оставя белези.

С нови и нови стъпки разпръсва опасенията й и най-сетне я привлича насаме и я прегръща и целува.

И докато й дава бетел или цветя или ги поема от нея, докосва и погалва съкровените й места, довеждайки до задоволителен край домогванията си.

Докато мъжът съблазнява една жена, не бива едновременно да ухажва друга. Но след като постигне успех с първата и я ощастливява достатъчно дълго, може да си запази благоразположението й, подарявайки й неща, които тя обича, и да започне завоюването на другата.

Ето и два стиха за края:

Умният мъж не бърза да завоюва жената веднага след като съпругът се скрие зад ъгъла на дома, дори тя недвусмислено да показва благосклонността си.

Умният мъж, държащ на името си, няма и да помисли да прелъсти жена боязлива, плаха, незаслужаваща доверие или добре пазена от свекър и свекърва.

ЗА ЖЕНСКИТЕ УСЕЩАНИЯ

Домогващият се до една жена трябва да се постарае да си изясни чувствата и деянията й.

Ако тя прикрива мислите си, той се опитва да я завоюва, като изпраща посредничка.

Когато уж не се поддава на ухажването, но се явява на втората среща празнично облечена, той добива увереност, че тя може да бъде ощастливена след не особено силен натиск в усамотено място.

Жена, която приема продължително ухажване, а все не се отдава докрай, изтъквайки всякакви дребнави съображения, трябва рязко да бъде сепната, защото непостоянно е човешкото сърце.

Когато жената отклонява домогванията на мъжа и поканите му за среща, но си остава почтителна и изпълнена с уважение към него, макар горделива, мъжът може да се доближи до нея, като изпрати посредничка, която познава слабите й страни.

Ако жената отвърне грубо на ухажването, нека мъжът да я остави. Но когато само думите й са груби, а действията – приветливи, тя неизбежно ще бъде негова.

Когато насаме жената не отблъсква допира на крака на мъжа, но изтъква своята нерешителност и не му позволява да отиде по-далеч, тя трябва да бъде превзета с много постоянство и търпение.

Ако например се отпусне и легне до него, той уж в просъница отпуска отгоре й ръка. След някое време тя сякаш се събужда и отстранява ръката му в очакване на нов опит. По същия начин той може да преметне крак. Когато накрая я прегърне, а тя стане, но при следващата среща се държи по обичайния начин, значи е готова да се поддаде на ощастливяване.

Ако изчезне за известно време, той изпраща при нея посредничка и установи ли при последвалата среща, че се държи по обичайния начин, заключава, че тя е склонна.

Дори и без прелъстяване понякога жената изразява готовност да бъде ощастливена.

Например сама ще заприказва мъжа, ще го пресрещне на усамотено място, ще говори със запъване и треперене, ръцете и краката й ще се изпотят, а лицето й цялото ще разцъфти, щом го види. Тя сама ще предложи да разтрие главата и бедрата му и докато го прави с една ръка, с другата ще докосва и ще гали тук-там тялото му.

От време на време, уж несъзнателно, за да си почине, ще отпусне и двете си ръце върху тялото му, ще докосне с чело бедрата му и помоли ли я той за масаж, няма да откаже.

Когато той стисне дланта й с бедра, тя дълго не я изтегля. И дори този път да не се поддаде докрай, на следващия ден пристига сама.

Случва се тя да не се поддава докрай, но и да не се отдръпва, да му показва желанието си насаме и най-неочаквано – сред хора.

Добре е в този случай за посредничка да се спечели някоя от приближените й слугини. Но ако дори и след като е изразила желание, продължи да се дърпа, мъжът трябва добре да помисли дали да продължи ухажването. Такива са усещанията на жените.

Ето и стихове за края:

Мъжът се запознава, завързва разговор и докато приказва, изразява с жестове и знаци любовта си. Долови ли в отговор благосклонност, може без страх да се впусне в завоевание.

Жена, сама разкрила при първата среща желанието си, трябва незабавно да бъде ощастливена.

Също и онази, която откровено откликва с лъстиви думи на призива за взаимност, може да се смята достъпна на минутата.

При всички жени, все едно мъдри, простодушни или доверчиви, важи правилото, че изразят ли открито любовта си, могат да бъдат превзети незабавно.

Из „Камасутра” от Ватсаяна Маланага

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X