Напишете дума/думи за търсене

Отслабване според типа хранене

Диетите не са универсални. Не можем на сляпо да взимаме режима на своя приятелка и да очакваме той да действа и при нас. Ако искаме трайни резултати, е важно да намерим програмата, която е най-подходяща точно за нас според типа хранене.


Вечно похапващата
Обичате да ядете по нещо малко почти на всеки час – бисквити, солети, шоколадчета. Вечер задължително сядате пред телевизора с пуканки, а на работното си място винаги имате по едно пакетче соленки и сладки за всеки случай.

Обожавате сладкото
Винаги когато стане въпрос за ядене, първо мислите за десерта. Често дори предпочитате само него. Сладкото е вашият отдушник.
Храните се на пръв поглед стандартно
Похапвате от всичко по малко, без да прекалявате. Въпреки това качвате килограми и задържате вода.

Каквото и да ядете, винаги трупате на корема
Имате нужда от храна, когато сте под стрес
Независимо дали преди пет минути сте станали от масата, при най-малкия проблем в работата веднага изпитвате глад и посягате към скритите си запаси.

За вас не е подходящо
При вас всякакви диети, които са свързани с гладуване, няма да имат ефект, защото най-вероятно няма да успеете да ги поддържате повече от няколко дни.

Може да издържите на диети, които ограничават месо, хляб, сирена и почти всички други хранителни продукти, само не и сладко. Затова и повечето стандартни диети не са подходящи за вас, защото в много от тях захарта е забранена.

Много популярните протеинови диети няма да имат ефект при вас или поне не дълготраен. Те дори могат да се окажат вредни, защото вие имате нужда да прочистите организма си, а не да го товарите с белтъчини.

Да се отслабне на корем е изключително трудно. Прекалено ограничаващите диети няма да ви помогнат да се справите с този проблем, защото повечето жени свалят първо натрупаните мазнини на други части от тялото си и чак накрая тези на корема. За да имате успех, трябва да спазвате диетата прекалено дълго време и ако тя е ограничаваща, ще се изтощите.

Обикновена диета няма да проработи при вас, защото само ще се изнервите още повече и в такъв момент ще се натъпчете. Така дори може да си създадете хранителни проблеми.

Заложете на ...
Избирайте храни, които са здравословни и нискокалорични. Вместо шоколадови бисквити яжте моркови, шунка, нарязана на лентички, кубчета сирене, маслини, кръгчета ананас, парчета ябълка. Когато изпитате глад, винаги първо изпийте голяма чаша вода и изчакайте десетина минути, преди да започнете да се храните.

Яжте сладки храни, които са полезни за вас, и ограничете тези, които ви носят празни калории. Вместо вафли яжте плодове, а ако не може без шоколад, вземете черен с над 60 % какао. Заложете на комплексните пред простите захари, те бавно се разграждат и осигуряват енергия, без да стимулират прекалено производството на инсулин. Най-добре е да си ги набавяте от пълнозърнест хляб, ядки и зеленчуци.

Решението за вас е здравословно хранене, като намалите до минимум солта, колбасите, консервите, сосовете и всички други скрити източници на сол. Много е важно да пиете достатъчно течности, за да изчистите организма си, но винаги избирайте по-слабо минерализирана вода.

Комбинирайте балансиран хранителен режим с физическо натоварване. В менюто ви трябва да присъстват храни, богати на фибри като мюсли, пълнозърнест хляб, кафяв ориз, както и плодове и зеленчуци, за да подобрите метаболизма си. Заложете и на пробиотиците. Всеки ден правете по половин час упражнения за корема.

Научете се да се храните осъзнато. Когато решите да ядете нещо, седнете, вземете прибори и чиния, дори и да става дума за една бисквита. Така ще дадете сигнал на мозъка си, че приемате храна. А когато изпитате глад, се замислете дали това е нужда от храна или от утеха. Не си позволявайте повече от пет хранения на ден.

Тайни от народната медицина
За да се преборите с пристъпите на глад, може да си правите инхалации с етерично масло от канела – 3 капки от него се слагат върху носна кърпичка и всеки път, когато имате нужда, вдишвате. Важно е да знаете, че канеленото масло не бива да се приема вътрешно.

За да потиснете желанието си за сладко, пийте отвара от черница. Приготвя се, като 1 супена лъжица дребно нарязани изсушени листа от черница се залеят с 200 мл вряща вода. Оставят се да киснат около половин час, след това се прецеждат. Отварата се пие по 50 мл преди хранене.

За прочистване на организма пийте отвара от червени лозови листа и блатен тъжник. Половин супена лъжица нарязани на дребно изсушени червени лозови листа и половин супена лъжица изсушен блатен тъжник се запарват за 3-5 минути. Пие се по три чаши на ден в продължение на 3 седмици.

За да стимулирате храносмилането след ядене, пийте отвара от семена от анасон и копър. Три супени лъжици семена се варят пет минути в един литър вода и се запарват десет.

За моментите на стрес е много подходящо да си правите инхалации с етерично масло от портокал. 3 капки от него се капват върху носна кърпичка и се диша през нея при необходимост.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X