Напишете дума/думи за търсене

Дакота Джонсън: Нямаше как да откажа на тази любовна история

В подножието на това да подсили отново своята известност и да придобие славата поне на известните си родители (Мелани Грифит и Дон Джонсън –бел.ред.), Дакота Джонсън се наслаждава на последните мигове привидна "анонимност".

Актрисата, която пресъздава любимата на Крисчън Грей от трилогията „50 нюанса сиво” на големия екран, твърди, че много обича да работи в Европа, защото там може да се разхожда тотално инкогнито. Не за дълго обаче, добавят от екипа на американското издание на списание Vogue, за което 27-годишната бъдеща хиперзвезда дава това интервю.

“Прави сте, напоследък доста мисля за намаляващото ми лично пространство. Знаех, че ако подпиша за „50 нюанса сиво” с моята привидна неизвестност е свършено, но не можех да откажа тази възможност. Исках да съм част от този проект, защото той е тотално различен. Освен това е наистина епична любовна история. Това доста ме плаши, защото много голяма част от мен би била напълно щастлива да живее в ранчо в Колорадо и да има много бебета, да се грижи за коне и кокошки. Така или иначе ще осъществя тази своя мечта”, споделя Дакота.

Тя е виден природолюбител, който спасява 12 коня от това да бъдат продадени на кланица. Тя плаща наема на школа по езда, която е на прага на фалита, в продължение на три години.

Явно страстта към животните и зачитането на техните права е част от нейната ДНК. Освен дъщеря на известните си родители, тя е и внучка на ветеранката Типи Хедрън, изиграла главните роли в „Птиците” и в „Марни” на Хичкок. Нейната кариера, за съжаление, бързо приключва, след като тя отказва да се подаде на сексуалния тормоз на легендарния режисьор. “Тогава студийната политика и система е била тотална лудница. Актьорите са били като тренирани животни. Ако не се подчиняваш, те изхвърлят от цирка”, споделя Дакота разказите на баба си, която се посвещава на спасяването на дивите животински видове. Самата Мелани Грифит е отраснала с лъв за домашен любимец, а младата мис Джонсън се е радвала на компанията на двата спасени слона Тимбо и Кора в задния си двор.

В момента Типи Хедрън живее във ферма с няколко лъва, тигри, черен леопард и трикрак гепард. „Моята 87-годишна баба е най-обаятелната и бляскава жена, която някога съм виждала. Тя е толкова красива и умна и е изключително класна. Тя просто е необикновена”, не спира да я хвали Дакота.

Когато британската режисьорка Сам Тейлър-Джонсън избира издънката на артистичната фамилия за ролята на Анастейша Грей, изобщо няма идея за творческото й потекло. Тя била привлечена от сцена в „Социалната мрежа”, която според нея тотално била открадната от Дакота. „Тя играеше една от мимолетните свалки на Шон Паркър – героя на Джъстин Тимбърлейк, но определено не той ми беше интересен за гледане в тези кадри. Това нейно появяване беше едно от онези, които толкова ти харесват, че искаш да видиш повече от тази актриса.”

За прослушването за ролята на Анастейша на Дакота й дават монолог от напрегнатата психологическа драма на Ингмар Бергман от 1966 година „Персона”. „Направо ни отвя. Тя разбра нюанса на пасажа и как едно нещо би трябвало да бъде изиграно деликатно. Дакота има способността да играе чуплива и уязвима, но под тези пластове се крие сила, която те кара да си мислиш, че накрая тя ще триумфира”, продължава с хвалебствията Тейлър-Джонсън.

Въпреки че режисьорката е решена да даде на Джонсън ролята, тя все пак трябвало да направи няколко прослушвания и с претендентите за ролята на Крисчън Грей. Мъжът, който преобръща света на героинята й не само с любовта, но и с нестандартните си сексуални предпочитания.

“Не можехме да й предложим ролята, докато не почувстваме химията между нея и този, който трябваше да бъде нейният избраник”, продължава режисьорката. Тя твърди, че искрата между щерката на Мелани Грифит и ирландският модел, превърнал се в актьор, Джейми Дорнан е била мигновена. “Дакота е много забавна, непрекъснато се грижеше за нивото на чувството на хумор на снимачната площадка. Но освен това има качеството да бъде доста силна драматична актриса. Може да ти разкаже виц в един момент, а в следващия да ти скъса сърцето на екрана. Просто е перфектна. Има доста трудни сцени в този филм. Особено онези, в които тя трябваше да бъде гола и не само плътски разсъблечена. Трябваше да бъде безпощадно безстрашна и смела.”

Какво следва оттук насетне за госпожица Джонсън?
“Имам промоционално турне заради „50 нюанса по-тъмно”, но после мисля да си взема отпуск през останалата част от годината. Имам нужда да прекарам малко време с приятелите си, със семейството си.”

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X