Напишете дума/думи за търсене

Как да се харесаме на свекървата още на първата среща

"Как да й се харесаме?", ще попитате.

"Нима e необходимо?!", би заявила уверената в себе си модерна млада жена и тутакси би излъгала. Не само околните, но и себе си. Защото свекървата има значение, както и мнението й за вас.

Колкото по-високо е то, толкова по-ниско е нивото на децибелите помежду ви и толкова по-безоблачно е небето над семейното гнездо. Разбирателството със свекървата си има своите предимства. Когато тя диша спокойно, диша по-рядко във врата ви. Уважава решенията ви и дори е склонна понякога да се съобрази с тях. Готова е даже да помага.

С цинизма дотук. Одобрението на свекървата не е конвертируема валута. Не се разменя в чейндж бюрата и не купува семеен комфорт с любимия. Но е добре да го има.

Първото впечатление

Всичко започва от първата среща с „мама” и усещането, което ще оставите у нея. Повярвайте, то може да я държи с години и да припомня за него във всеки неудобен случай. Постарайте се за него и помнете, тя е звездата, а не вие. Представят вас на нея, а не обратното.

- Не се обръщайте с „мамо”, „майче”, „маме” при първо ръкостискане. Тя не е ваша майка и кой каквото ще да казва, този факт й е добре известен.

- Облечете се прилично. С други думи, покрийте по-голямата част от тялото си с дрехи. Вярно, не отивате на интервю за работа, нито на аудиенция при папата, но истината е някъде по средата.

- Усмихвайте се. По-широко. Дори да сте глътнали граматиката си, не смейте да го показвате. И не забравяйте да дишате със затворена уста.

- Не бързайте да вземате думата в първата минута. Оставете тази задача на половинката. Нека размени по няколко думи с мама, след като ви представи. И, за Бога, не опитвайте да разчупвате леда с репликата: „Много съм слушала за вас”, може да ви се наложи да поясните какво точно сте чули и да оплескате добрите си намерения.

Опознайте противника, за да го обикнете

В основата на всеки успех стои добрата подготовка. Потърсете в аванс колкото може повече информация за бъдещата си свекърва. Ако няма нищо в Google, любимият ще трябва да помогне. Разпънете го на кръст с въпроси за интересите, уменията, неуменията, успехите, провалите, проблемите, тревогите, мечтите й. Питайте за всичко, за което се сетите. Колкото повече знаете за нея, толкова по-спокойна и позитивна ще бъде нагласата ви. А това винаги личи и не мислете, че другите ще пропуснат да го отбележат. Фактът, че сте си направили труд да се поровите, показва че ви пука, а така и трябва.

Допитайте се до майка си

Звъннете й, споделете вълнението или притеснението си от предстоящата среща. Няма друг човек на света, който да ви даде по-адекватен съвет какво да правите и как да спечелите симпатиите на свекърва си. Майка ви има уникална преднина. Тя самата е била във вашата позиция преди години, запознавала се e със свекърва и може би даже е живяла с нея под един покрив. Освен това майка ви е от поколението на бъдещата ви свекърва. И тя като нея има призната тапия в родителския занаят и има различна гледна точка за живота от вашата и за нищо на света не би ви лишила от нея. Чуйте я.

Бройте наум

До 10, 20, 30 ... до 100. Понякога броенето наум може да ви спести главоболия. Истина е, че женската половина на човечеството не е особено добра в премълчаването, в затварянето на очи и в следването на пацифистка политика като цяло. Понякога обаче е стратегически по-разумно да сте на нивото на тревата, отколкото да ви брули вятърът на високо. Това съвсем не означава, че раболепничите или се държите като мекотело. Напротив, държите се зряло.

Търсете мир, не война

Не гледайте на свекърва си като на съперница или враг. Вие бягате в различни коридори, дори се състезавате в различни лиги. Вземете се на сериозно в дипломацията и се стремете към мирно излизане от неудобните моменти. Дори свалете гарда и покажете някакво слабо място. Кой знае, „врагът” може и да дотича с памук и бинт да го превърже, вместо да го набоде с вуду игли.

Покажете й, че го обичате

Да, бъдещата ви свекърва ви гледа над очилата и не, не го прави заради екстеншъните в косите ви. Истинската причина е съмнението й доколко нейното момче е във вашето сърце. Не се обиждайте, вие сте една от многото, а жената до сина й трябва да е болна от любов и да е готова да прекоси Северния полюс по къси панталонки заради него. Дори не си помисляйте, че нейната арктическа раница не стои в готовност зад вратата от години.

Не подкупвайте

Би се изтълкувало повратно и не особено уместно, ако подарите на бъдещата си свекърва скъпа брошка или обеци на първата ви среща с нея. Няколко добри думи за това какъв прекрасен мъж е отгледала и възпитала биха зарадвали повече майчиното й сърце от скъпоценната дрънкулка.

И не на последно място, бъдете себе си. Не прекалявайте в старанието си да се харесате. Пресолената манджа си е пресолена манджа, всички й се мръщят.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X