Напишете дума/думи за търсене

Любовният триъгълник - аз, той и свекървата

Като малки все ни приспиваха с приказки за принца и принцесата, които се влюбвали от пръв поглед и заживявали щастливо до края на дните си. Не че понякога животът не копира художествената литература, но шансът да се сдобием с кралски наследник, ангажиран с прекалената любов към майка му, е заплашително реален.

Имам приятелка, която пропусна ясните сигнали, че си има вземане-даване с мамино детенце, още докато беше гадже със съпруга си. На излизане от ритуалната зала вече бяха трима в брака и със сигурност булката не беше солистка в симфоничния семеен оркестър. Свекърва й се настани удобно в хола на нейните отношения с мъжа й. Младоженката в началото се забавляваше с предаността на сина към майката, но после прозря очевадната истина – беше се омъжила за на мама момчето. И до ден днешен обонянието на мама е по-далновидно от нейното, що се отнася до избор на нов парфюм за него. Сигурно се допитва до нея и каква марка зимни гуми да си купи и кога е най-подходящо да смени агренажния ремък, нищо че майка му дори няма шофьорска книжка. Моята дружка отдавна изпусна края на този любовен триъгълник, но за останалите все още има спасение.

Няколко съвета от препатили

Няма нужда да правите драма от факта, че благоверният ви се чува поне веднъж с майка си на ден. Не пропускайте обаче да напомняте за съществуването си в пространството. „Ако се чуеш с майка ти, предай й много поздрави!” е чудесно заявление за това, че сте наясно с близките им отношения, но предпочиташ да стоиш на безопасна дистанция за всички ви.

Не допускайте да избухвате в гневна тирада, когато сте яхнали метлата. Не е във ваша полза да разкривате всичките си карти и планове за физическото й унищожение, побесняла от поредното й непоискано вмешателство във ВАШЕТО семейство. Ясно е, че има някои нейни качества, които не можете да понасяте, но пребройте до 10 преди неусетно да превърнете съпруга си в ятак на врага ви. В крайна сметка няма да ви е приятно, ако и той непрекъснато обижда вашата майка. Вместо това, в пристъп на яд се обърнете към приятелка, с която дружно можете да посъскате в посока на свекървите.

Много по-печеливша стратегия е да извадите от себе си силната и уверена жена, в която се е влюбил съпругът ви, и да поставите патрули на граничната бразда между вас и ДРУГАТА жена. Нека фразата „Со кротце, со благо и со малце кьотек“ се превърне в неразделна мантра от ежедневието ви. Не забравяйте, че майка му го е имала първа, но това не означава, че нейната хегемония ще продължава, докато свят светува.

Ако свекърва ви провали романтичните ви планове с неочаквана заявка за вечеря у вас, обяснете на съпруга си, че не е лошо тези семейни сбирки да са записани предварително в календара ви. Няма нищо по-неприятно от това някой да натиска настойчиво звънеца, докато ти се натискаш с любимия.

За никого не е тайна, че когато човек тръгне към олтара, той се жени освен за любимия си и за неговите роднини. Така че от време на време преглъщайте присъствието на майка му вкъщи, за да сте щастливи и тримата.

Много е важно да не превръщате отношенията със свекърва си в състезание за надмощие. Ако мъжът, който спи до вас, е мамино синче, вие отдавна сте загубили, ако не цялата война, то поне няколко важни битки. Запазете за себе си и него цели дни, в които присъствието на мама е поставено под ембарго. Обяснете му, че имате нужда от ВАШЕТО си време и пространство, в което няма място за никого освен за вас двамата. Ако това не сработи, купете си нов куфар, защото никой не заслужава да е третото колело в собствения си брак.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X