Напишете дума/думи за търсене

Любовта със свекървата не е кауза пердута

В началото на връзката може да не обръщаме внимание на отношенията с родителите на нашия партньор,но когато нещата станат сериозни, идва време да се запознаем с тях.
На тези от вас, които тепърва им предстои този екзистенциална среща, нека знаят, че първото впечатление е от значение. Купете на майката на своя любим цвете.
Разпитайте го дали има саксии у дома или място в градината, където да го посади. По този начин ненатрапчиво ще влезете буквално и преносно в дома й.
Ако все пак запознанството се окаже пълно фиаско, не се отчайвайте. Това не означава, че не ви харесва. Има няколко причини, поради които свекървата може да се опъва.

Нуждата от внимание

Според проучване майките, които имат само синове, търсят повече внимание. Като жена сигурно сте свикнали да споделяте с родителите си, но повечето мъжете са по-затворени.

Обадете се на свекървата под предлог, че искате да ви каже рецептата си за вълшебната мусака, с която ви е гощавала предишния път. През това време й разкажете къде сте ходили със сина й и какви са впечатленията ви от това.

Желанието да се зачита мнението й

Съветвайте се с нея за домакински неща или в избора на подарък за половинката ви. Все пак тя е няколко обиколки преди вас в тези дисциплини.
А дори когато тя му подари ужасно грозна тениска на райета, вие кимнете одобрително. Нека тя знае, че цените мнението й.

Не разбира, че детето й вече е голямо

Много жени не са готови да се разделят с грижите към децата си дори когато те имат вече свои собствени семейства. Страхът, че детето няма да се справи и човекът до него не му оказва подходящата подкрепа, може да е пречката в отношенията между свекърва и снаха. Затова когато сте заедно, обяснявайте колко много държите на сина й и как искате той да се развива. Разкажете й за бъдещите ви планове и за това как насърчавате мъжа ви в работата или образованието.

Да запази семейството си

Трябва да знаете, че освен новото семейство, което градите с човека до вас, вие получавате бонус и още едно - това на родителите му.
Уважавайте членовете на семейството му. Ако мъжът ви има досаден брат или нахална сестра, опитайте се да се държите добре с тях, въпреки че не са от любимите ви за общуване хора.
Не е нужно да присъствате на всяка семейна среща, но не измисляйте нелепи причини, за да откажете поканата.

Нуждата от признание

Да отгледаш и възпиташ син хич не е лесно. А когато смяташ, че си свършил чудесна работа, е хубаво да го чуеш и от някой друг. Затова не й спестявайте комплименти за прекрасния й син и колко се радвате, че точно вие имате честта да сте до него. Едно благодаря никога не е излишно.

Постоянното сравняване с майка ви

Свекърви не спират да се сравняват с майките на снахите си. Не я карайте да се чувства като конкуренция на вашата майка. Всички знаем, че майките са най-голямата ни подкрепа и никой не може да ги замени, но нека свекървата да не се чувства пренебрегната. Ако имате деца, ги оставяйте при възможност еднакво време и при двете баби.

Знайте, че не може да се харесате на всички

След всичките ви усилия тя продължава да се държи зле с вас ? Меси се в семейните ви отношения и открито заявява, че не ви харесва. Има два начина:

Да спрете да комуникирате с нея

Когато имате начин да не се виждате често, е най-добре да го направите. След време тя може да реши, че все пак не е била права и сама да потърси начини за комуникация с вас. По-добре да не общувате, отколкото да се карате.

Да й покажете кой е шефът

Кажете й, че вашето семейство включва вас, съпруга и децата, ако имате такива. Много свекърви омекват, когато разберат, че нямат вече силата да се месят в семейството на сина си.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X