Напишете дума/думи за търсене

Мамо, научи ме на оргазъм!

Всички имаме поне бегла представа за разкрепостеното (!) американско общество, в което понякога табутата са по-нелепи от забраните в отколешни пуритански общности.

Когато преди известно време Барбара Уолтърс – доайенът на щатската телевизия, си позволи в ефира на дневното й телевизионно ток шоу The View да нарече вибратора „необходимост”, Америка закъкри като врящо гърне.

Надигна се полемика в медиите, в която майките яростно отстояваха позицията на незнание, граничеща с невежество, на дъщерите им, които няма „да прибягват до греха, докато не му дойде времето”. Странно, не знаех, че да съгрешиш има правилно време и място.

Надигна се полемика в обществото, в която мъжете бяха тези, които се обявиха за феминисти, приканващи да се дискутира отворено притежанието на вибратор и въобще въпросите, свързани със сексуалното удоволствие на жените. Защото нека да сме честни – на век мърдаме по един сантиметър в посока на оргазма и на освободеността ни в един от най-изконните натурални наркотици, подарени ни от майката природа.

Проучваме безстрашно други вселени и галактики, но не ни стиска да припарим до неизследваната докрай женска сексуалност. Грешка, голяма грешка! Защото познаването на собственото си тяло и неподозираните му възможности помагат за израстването, за удовлетворението от живота въобще, помагат и за успеха на брака. Сигурно са твърде малко живите мъже, които искат за съпруга жена, която нито веднъж не е поглеждала с огледало своите гениталии, камо ли пък да ги е докосвала извън банята.

Защо да е съвсем нормално родителите да учат децата си как да шофират, па макар и неособено законно на някой междуселски път, а пък да е едва ли не неморално майките да обясняват на момиченцата си, че освен на месечен цикъл, може би ще се радват, ако е рекъл Господ и любовник, на ежеседмичен оргазъм. Трябва ли родителите да заработват сексуалната си надница само с размахване с пръст, обяснявайки наличието на венерически болести и нежелана бременност. Или по-добрата политика е да обясним на момичетата си, че освен задължения и отговорности, сексът има и своите привилегии и благини, които трябва да се консумират до насита. Не казвам, че майките трябва нагледно да покажат техниката на мастурбация, но не е нужно да бръчкат гнусливо устни и да обръщат свенлив поглед, когато детето им зададе „неудобния” въпрос дали сексът е само болка или може да бъде и кеф.

Тук не говорим за обсъждане на религиозни конфликти, за икономическа криза или за гражданска война, а за най-обикновен оргазъм. Говорим за това да познаем себе си още от малки с помощта на майките си.

Така, както са правили нежните родителки на някогашните куртизанки. Онези, които са предавали от поколение на поколение завета на доволството от правенето на любов.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X