Напишете дума/думи за търсене

Малки хитрини за уют и свежест у дома

Стил за старите ратанови мебели

Може би все още ви се пречкат в мазето или на вилата. Не ви дава сърце да се разделите с тях. Не е и задължително. Боядисайте ги в стилно черно. Подберете подходяща боя от магазина и действайте. Със свежи възглавници в пастелни тонове отгоре може съвсем да придадете нов облик на градината или балкона. Ако имате масичка в подобен стил, но до сега не пасваше по цвят на стола, може да обагрите и нея и да се сдобиете с комплект.

Бурканите за подправки като украса

Ако имате няколко излишни, спокойно може да ги извадите на показ в хола или дневната. Необходими са ви шепа стари копчета, парче дантела от покривка или перде и малко силикон. Почистете добре бурканите и ги украсете с въображение.

Не изхвърляйте термоканата, почистете я

Върши отлична работа, но е един от уредите в дома, които бързо се захабяват и хващат котлен камък. А няма нищо по-неприятно от чай с лош дъх. Има начин да се справите с проблема в домашни условия. Сложете в каната 1 чаша дестилирам бял оцет и 3 чаши вода. Кипнете и оставете да постои за час-два. Изплакнете обилно след това няколко пъти. Може да се наложи да повторите още веднъж в зависимост от степента на замърсяването. Лимоните вършат сходна работа с оцета. Нарежете няколко и ги пуснете във водата в каната. Кипнете и оставете да престои. Процедурата с лимоните ще ви спести необходимостта от неколкократното изплакване на уреда след третиране с оцетния разтвор.

Любопитно: Тостерът е измислен много по-рано от машината за рязане на хляб. В продължение на дълги години хората са рязали хляба си на ръка, за да си направят препечени филийки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X