Напишете дума/думи за търсене

Президентът Плевнелиев триумфира 3-и в гигантски слалом

Президентът на Република България (2012-2017) Росен Плевнелиев спечели трето място на 8-ото дипломатическо ски състезание под егидата на министъра на външните работи. Той триумфира в гигантски слалом в конкуренция с 80 участници. Сред тях бяха посланиците на Австрия, Швейцария, Словакия.

Миналата година президентът Плевнелиев се класира първи. "Важното е, че и тази година сме на почетната стълбичка", триумфира той пред "24 часа". Сподели, че не е имал време да тренира, понеже само в последните 5 дни е посетил и Израел, и Брюксел, и не е имал време дори да се наспи. Освен това днешната му конкуренция била много сериозна и мотивирана за реванш, след като на миналото издание държавният глава я отвял.

Цяло Банско беше на пистата - кметът, хората, скандираха "Браво на нашия президент", разказаха очевидци. И чуждестранните туристи изпаднали във възторг, че виждат президента, който се състезава в някакво дипломатическо състезание, а на всичкото отгоре и побеждава.

"Подобни състезания почти няма по света. Всички дипломати безкрайно се радват на тази инициатива на Министерството на външните работи. Имах честта да участвам още в първата, докато бях министър", сподели още президентът Плевнелиев пред "24 часа".

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X