Напишете дума/думи за търсене

Китайче вижда в пълен мрак (Снимки и видео)

Дете от нова раса живее в китайския град Дахуа. Малкият Нонг Юсуи има сини очи и вижда в тъмното, както повечето от нас на светло. Цветът на очите му е с неонов оттенък и светят като на котките. Такива не се срещат дори при жителите на скандинавските страни, съобщава esoreiter.

Лекарите са разгледани внимателно визуалните органи на момчето и са стигнали до извода, че те наистина имат необичайна структура. Установили са, че клетки на момето съдържат тапетум, това което позволява да се вижда в тъмното. Такива клетки са налице в очите на котки, кучета, миещи мечки, лемури, паяци и други същества. Благодарение на тапетума животните са в състояние да уловят в тъмното, дори и най-незначителна радиация и да виждат добре без светлина. Причовешките същества обаме такава способност не е установена досега. Възможно е, че Юсуи да е първият и единствен засега сред хората с такава способност.

Когато се ражда момчето, родителите още в първия момент са забелязали невероятния цвят на бебешките му очи. Персоналът в болницата също бил изумен не по-малко от родителите. Докторите предположили, че скоро очите на бебето ще станат черни, като на повечето китайски деца.

С течение на годините обаче това не се случило. Очите на бебето запазили своя поразителен неонов син цвят и било ясно, че ще си останат такива и занапред.

Трябва да се отбележи, че Усуи не обича ярка слънчева светлина и предпочита да прекарва времето на тъмно. Момчето обича вечерните разходки и игри, а също така учи в стая с приглушена светлина.

Наричат момчето „звездно момче“, „дете-чужденец“ и „хибрид“. Много китайци смятат, че това не е случайна мутация, а е продукт на еволюцията и хора като Юсуи в бъдеще със сигурност ще има повече.

Възможно е дори суперсилите на Юсуи да са знак, че той е от така наречените индигови деца …

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X