Напишете дума/думи за търсене

Да освежим дома за пролетта (галерия)

Зимата официално е зад гърба ни и слънцето все по-често ни буди сутрин, носейки свежест и напомняйки, че пролетта неизбежно предстои. А знаем, че с нея идват красивите живи цветя и дългите часове със светлина. Защо тогава да не извикаме у дома предпролетно това настроение, за да се насладим още по-пълно на очакването? Може да го направим с интериорни прийоми, за които дори не са нужни големи разходи.

Със сигурност няма да е грешка, ако променим дори и само в един кът на дома цветовете. Дали ще го направим с пано на стената в пастелни и романтични тонове  щампи или просто с текстил, зависи от даденостите на жилището.

Орнаментите са сред най-сигурните начини за освежаване. Флоралните мотиви никога няма да излязат от мода заради голямото си разнообразие на форми и цветове. Може да ги изрисуваме сами или да използваме готови стикери.

Вече казахме, че светлият текстил върши работа, но ако към него добавим и олекотяването на материите, е сигурно, че усещането за ефирност ще се подсили.

Понякога нещо мъничко в интериора може да промени цялостното впечатление или да въздейства на настроението. Затова не бива да се колебаем при използването на аксесоари - вазички, купички, малки композиции с чаени свещи. Разбира се, цветята са най-яркият акцент, когато става дума за сезона на възраждането, но тъй като все още изборът не е голям, може да използваме и сухи и то нетрадиционно.

Предпролетното освежаване е отличен повод да включим в дома си повече от цвета на 2017-а - Greenery. Неговата сила на въздействие е мощна и дори малките детайли ще променят цялостната ни нагласа.

Снимки donnad, homester, dekoidea, clikadр livemaster

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X