Напишете дума/думи за търсене

Историята на Елена Петрова - живот като в сериал

Елена в телевизионното състезание "И аз го мога"
Елена в телевизионното състезание "И аз го мога"
Участието си в “Хайка за вълци” Елена определя като голяма отговорност.

Сценарист е Ивайло Петров,

жив класик Когато ги запознават, тя вижда срещу себе си много респектиращ човек. Страхотен кастинг събира заедно едни от най-добрите български актьори и актриси.

“И няма как в тази страхотна компания да не се стараеш да бъдеш максимално добър, отговорен и дисциплиниран. Аз имам страшно уважение и респект към всички колеги от предишните поколения”, откровена е Петрова.

През 2005 г. е Анелия в “Морска сол” - ситуационна комедия (ситком), която имаше нелош успех. Режисьорът Стефан Савов й беше дал епизодична роля.

Мариана Евстатиева-Биолчева избра Елена за красивата любовница на главния герой в сериала “Людмил и Руслана”. Актьорът Константин Цанев не се беше снимал в киното и телевизията повече от 25 години, не се познават с Елена, но Биолчева първо ги снима в най-горещата любовна сцена.

Елена Петрова на премиерата на пиесата "Аз, лейди Макбет"
Елена Петрова на премиерата на пиесата "Аз, лейди Макбет"
За това преживяване Елена разказа следното: “Странно ми беше да изиграя любов и страст с човек, когото не познавах. Затова казвам, че нашата професия е много благодатна за психоаналитици. Ние сме си като едни пациенти. Ами слага се една камера, прави се осветление и режисьорът казва:

хайде сега прегръщайте се и се обичайте

И то чисто голи, в някакво легло... Много е странно. Но това ти е професия и след командата: “Камера! Работи!”, ти знаеш, че трябва да го направиш. И го правиш. Косьо Цанев го знаех само от филмите му, когато е играл в Народния театър съм била много малка. Беше ми интересно да се запозная, някаква духовна връзка се установи между нас. Той също има близнаци и си споделихме доста неща на тема деца. При снимането на онази любовна сцена той също беше доста притеснен, защото не беше се снимал от много време...”

В сериала “Людмил и Руслана” Елена е съперница в любовта на Стефка Янорова (Руслана) към един мъж. После бяха най-добри приятелки в “Стъклен дом”, сега са колежки учителки в “Ние, нашите и вашите”.

През 2008 г. БНТ излъчи 13-серийния детски приключенски сериал “Магна Аура - изгубеният град”. В него Елена игра ролята на Тара.

Американският посланик Джеймс Уорлик е прехласнат от нашата актриса.
Американският посланик Джеймс Уорлик е прехласнат от нашата актриса.
Звездната телевизионна изява на Елена Петрова безспорно е в “Стъклен дом”. В този сериал Елена Петрова е в благодатната роля на Боряна. Жена с мрачен бекграунд, със сложно настояще и непредвидимо развитие. Актьорите много си падат по такива дълбоки роли, зрителят пък обича неочакваните обрати. Както и по любовните истории и страстните целувки между Боряна и Камен (Калин Врачански).

А двамата го правят наистина добре. Елена Петрова признава, че с годините се е научила да се целува пред камерата и вече не се притеснява. И все пак

преди първата сцена на целувки с Калин Врачански “удря” 50 грама за кураж

Актрисата признава, че с някои свои черти героинята й Боряна прилича на самата нея. В такива моменти Елена я придърпва към себе си, за да може да предаде емоцията както тя я усеща. В други ситуации обаче Боряна е много далеч от Елена. “Никога не бих реагирала като героинята ми - казва актрисата, - не бих постъпила така, не бих казала такива думи. Не бих се предала или не бих действала или бездействала по този начин...”

Според едно изследване аудиторията на сериала “Стъклен дом” е предимно от млади и динамични хора, които са се реализирали в живота или са в началото на реализацията си. През 2010 г. Петрова беше избрана за “Жена на годината” в категория “актриси”.

Освен звездна известност сериалът носи на Елена и негативи, неща, каквито до този момент не е изживявала. Тя ги определя като брутално и безкомпромисно навлизане в личния й живот.

Писанията за нея в медиите я карат да се чувства като гладиатор на арена, заобиколена от озверели зрители, които искат да се лее кръв. Изработва си защитна броня - там, заключена във вестникарските страници, присъства една жена, която Елена не познава и няма нищо общо с нея. Дава си дума писанията да не стигат до нея, защото те не са нейни и нямат нищо общо с мисленето, с работата и с живота й.

Въпреки всичко това Елена се разделя с тъга с героинята си. Близо сто сери живее с образа на Боряна, която й е станала като сянка и често двете сякаш си разменят ролите.

Работата в този сериал дава възможност на Елена да провери характера, професионализма и издръжливостта си.

За финал на този текст ви предлагам един монолог на актрисата, който казва почти всичко за нея:

“Аз съм Скорпион и имам нужди от корени, но трябва да имам и криле. Имам необходимост да политам, да се извисявам, да се изгубя и да се търся, да се влюбвам. Да преживявам луди неща, луди емоции... За мен една от най-движещите ми сили и мотивации е любовта. Това е може би най-силното чувство, което съществува в природата. Независимо дали е любов към мъж, към дете или към приятел. В основата на всичко е любовта. Тя може да те накара да преодолееш всичко, да вървиш 1000 километра, за да стигнеш донякъде и да помогнеш на някого. Лесно ранима съм, но с годините се сдобих с предпазен клапан и се научих да се защитавам от хората, които са ме наранили. Клапанът действа - е, не винаги, но в повечето случаи ме спасява...”

С Константин Цанев в сериала "Людмил и Руслана"
С Константин Цанев в сериала "Людмил и Руслана"

Най-строго от всичко друго актрисата пази личния си живот. Не коментира и написаното за себе си в жълтите вестници. Единствените сигурни неща за семейния й живот са, че през 2000 г. се омъжва за гръцкия бизнесмен Аристотилис Фотилас, че имат близнаци - Александър и Изабела, и че после се развеждат.

През годините клюките я вкарваха в интимни връзки с филмов оператор и с режисьора Мартин Макариев, който в момента е съпруг на Луиза Григорова. В един седмичник бяха пуснали папарашки снимки на жена и мъж, в които при по-добро въображение можеше да се приеме, че жената е Елена Петрова.

По-смелите измислячи написаха, че се е породила нежна дружба между актрисата и бизнесмена Светлин Нейнски, съпруг на Надежда бивша Михайлова и сегашна Нейнски. Тя е посланик на България в Турция.

А Светлин беше копродуцент на психотрилъра “Вила "Роза”, в който актрисата играе главната роля.

Днес това момиче празнува. Честита да е!

С Александър Морфов и Васил Василев-Зуека (вдясно) във филма “Пътуване към Йерусалим”
С Александър Морфов и Васил Василев-Зуека (вдясно) във филма “Пътуване към Йерусалим”
       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X