Напишете дума/думи за търсене

10 начина да избегнем скандала с половинката

Дава ги списание "Психологията днес", а авторите твърдят, че спазването им работи при 80% от двойките.

1. Постигнете съгласие кой къде иска да ходи. Ако трябва, набележете програма за няколко години напред, за да няма сърдити.

2. Определете правилата предварително. Така всеки ще има време да преглътне компромисите, които е направил, и няма да се дразни по време на почивката.

3. Обещайте си да ги спазвате. Когато сте се съгласила, че няма да лежите цял ден на плажа, не мрънкайте, че искате да се приберете с перфектен тен. Така той няма да се дразни, че е обещал да играе карти два пъти за цялата почивка, а не всеки ден.

4. Уважавайте личното пространство на другия. Не е задължително да се обсебвате. Един може да избере басейна, друг разходка до близка забележителност. 24 часа заедно е изпитание и за най-силната връзка.

5. Не се сравнявайте. Най-често скандалите възникват от ревност. А тя е предизвикана от ниско самочувствие. Не сравнявайте понатежалото си тяло с това на младежите около вас. Ако половинката ви не откъсва поглед от тях, по-добре споделете възхищението му. Всеки има различен биочасовник. Ако той отваря очи сутрин в 6, не е задължително нервно да разтърсва другия и да очаква компания за кафето си. Същото важи и за лягането вечер. Всичко, което се прави по задължение, неизменно предизвиква недоволство.

7. Ако сте с малки деца на почивката, изберете място, където има специална програма за тях. Така ще имате време само за себе си, няма да се обвинявате един друг кой полага повече грижи за децата.

8. Още с пристигането проверете какви забавления се предлагат. Запишете се на екскурзия, решете докъде искате да се разходите. Останалите дни определете за безделие. Изберете един ден за нея и един за него. В тях и двамата ще се подчиняват безпрекословно на половинката си, няма да спорят и да мрънкат. И то дни не останали, кой отива на почивка в днешно време за повече от седмица.

9. Измислете си кодова дума. Когато назрее спор и застрашително преминава в скандал, кажете я и се засмейте. В повечето случаи тази тактика работи.

10. Не правете жертви. Помнете, че сте на почивка, за да е добре и на двамата. Ако непрекъснато се стараете на другия да му е приятно и пренебрегвате собствените си желания, рано или късно ще си спомните за жертвата и ще изсипете куп обвинения върху нищо неподозиращия консуматор на облагите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X