Напишете дума/думи за търсене

7 случая, в които жените трябва да са егоисти

Да даваме, да даваме и пак да даваме. Често това е всичко, което ние, жените, правим. Но има моменти, когато трябва да спрем и да проявим егоизъм.

Когато се погледнете в огледалото и се ужасите

Да поставите грижата за себе си в седмичния си план не е предателство към близките ви. Това е уважение към вас, следователно и към тези, които ви ценят. Не допускайте да се занемарите. Поне веднъж месечно планирайте фризьор и козметик и поне веднъж седмично – спорт или друга грижа за тялото.

Когато в графика ви липсва време за вас

Да откажете на приятелките си среща в сряда заради фирменото парти на съпруга ви е нормално. Не е нормално да нямате планове за себе си и своите приятели и интереси. Ако забележите, че това се случва, променете го незабавно. Дори да е един час през уикенда, в който ще отидете на пазара за цветя или просто ще останете насаме с хобито си, но трябва да го имате!

Когато имате нужда от почивка от майчинските грижи

Може би смятате, че да се грижите за децата се полага единствено на вас, но това не е правилно. Бащата също има нужда от време, в което да поеме отговорност и да изгради връзка с тях. Така че, когато го оставите да ги изведе на разходка или да им помогне за домашните, вие не улеснявате само себе си, вие правите добро за цялото семейство.

След скандал с половинката

Най-доброто, което можете да направите след скандал с мъжа си, е да направите нещо за себе си – да отидете на шопинг или просто да изядете един сладолед насаме или с приятелка. Това ще позволи и на него да направи нещо подобно и двамата да се успокоите.

Когато не помните последния път, когато казахте „не“

Внимавайте, предупреждават психолозите, да не се натрупат прекалено много „да“-та във вашия речник. Да сте винаги съгласна може да ви лиши от някои и друг конфликт, но в дългосрочен план ще ви направи раздразнителна и неудовлетворена. Може да ви звучи невероятно, но понякога „не“ е добрият отговор за здравината на вашата връзка.

Когато не ви се прави секс

Може би не се чувствате достатъчно секси, или правенето на любов е станало рутина, или пък има по-дълбок проблем? Семейни терапевти препоръчват да вземете следните мерки: да запишете в тетрадка всичките си негативни чувства, породени у дома, както и всички свои желания. След това разкажете на съпруга си за тях – независимо дали сте недоволна, че не се поема грижа за децата или не ви подкрепя в постигането на целите ви. Обсъдете ги и намерете начин да прекарате с мъжа си насаме поне една нощ. Най-добре да заминете на някое хубаво място. Но не се оставяйте нежеланието да започне да влияе на хармонията в брака ви.

Когато правите само каквото той иска

Той избира филма, неговите приятели каните на вечеря, с неговите родители посрещате Коледа. Стига! Това да сте толерантна е едно, но да не се чува вашият глас е вредно както за отношенията ви, така и за самата вас. Така че, ако не ви харесва да се виждате само с неговите приятели, променете това веднага.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X