Напишете дума/думи за търсене

Как да харчим, без да си докараме скандал с мъжа

Двата пола едва ли някога ще стигнат до консенсус по въпроса с пазаруването. Едните биха убили, за да не им се налага да го правят, а другите просто си умират по това. Ясно е - жените са от другите. А мъжете просто живеят на планета, където ризите и вратовръзките падат от небето направо в гардероба.

Те мразят пазаруването, но когато вие му се отдадете. И се увлечете, прекалите и ликвидирате всичко, което става за разплащане в портмонето. Въпросът, разбира се, не е „да харча или да не харча”. Въпросът е как да го представите на милото, за да не побеснее.

Ако се погледнем трезво отстрани, направо си е за откачане. Всяко шалче и парцалче трябва да се пипне, пробва, помирише, притежава. Стане ли въпрос за чанти и обувки, не дай боже да са в разпродажба, приличаме на стадо антилопи по време на миграция. Цинично така стоят нещата в очите на мъжете. Реално - имат известно основание, особено когато бюджетът е общ.

Обяснете природата си на любимия
Той не я разбира, в неговата орбита шопингът е по необходимост. Не за удоволствие, до кърваво червено в кредитната карта, до стотинка в портфейла, назаем, ако се налага. Може би той има редкия късмет да е попаднал на жена, която не понася пазаруването, но статистически по-вероятно е да е обратното. Отношението към харченето и парите е формирано у вас много преди да започнете да ги изкарвате. Това е положението, заварено!

Не отстъпвайте от правото си
И го кажете на мъжа до вас. Ако ви окове с финансови вериги, рано или късно ще ги скъсате, а с това най-вероятно фатално ще пострада връзката, която ви държи един за друг. Никой няма право да ви бие през ръцете, ако искате червило, щом можете да си го позволите. Ще го скриете до роклята „как не помниш, тя ми е от две години” или при чантата „подарък ми е от приятелка”, но ще го имате.

Не подценявайте мъжа, не лъжете
Той може да не си спомня кога с коя рокля сте се обзавели. Но това не означава, че е с амнезия. Не помни, защото не иска, не му е цел или не го намира за съществено. Но не експлоатирайте безкрайно привидната разсеяност, за да не прелее чашата.

Не избухвайте в грандиозно пазаруване всеки път
По-малко, по-рядко, за да не убива чувствително на общия бюджет и да поддържа търпението на любимия във форма, без да го взривява.

Договорете се за лимит в разумни граници
И за максималния размер на овърдрафта за всеки случай. Така и той ще е спокоен, че сметката ви няма да закъса на червено по никое време до заплата, и вие ще имате известна свобода в харченето.

Направете го свой съучастник
Най-голямата победа, която ще постигнете в приобщаването на мъжа към пазаруването, е да ви чака нервно отвън пред магазина. Но кой се отказва от подаръци. Малки или по-големи, от сърце или не, добре е обаче да ги има и за него. Не се връзвайте на „нямаше нужда”. Може и да няма, но е приятно и си струва.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X