Напишете дума/думи за търсене

Топ 5 на френските секссимволи от вчера до днес

Ален Делон обича страстно, но живее в капана на разбитото си сърце

Ален Фабиан Морис Марсел Делон държи класацията по мащабен и дългогодишен сексапил. Неговата история започва през 1935 г, когато е роден в предградията на Париж. Изоставен още като малък от майка си, той се сдобива със силно избухлив характер, заради който често е изключван от училище. После личната му драма го отвежда във френските военноморски сили като парашутист. След това е келнер, продавач, носач на градския пазар, но на 22 години влиза трайно в киното. Като типичен красавец му дават роли във филми като: „Завръщането на Казанова”, „Дяволски ваш”, „Когато е замесена жена”, „Бъди красива и мълчи”, но прави и редица сериозни превъплъщения във филми като: „Роко и неговите братя”, „Една любов на Суан”, „Парижките потайности”.

с Роми Шнайдер
с Роми Шнайдер

Освен актьор става певец, кинорежисьор, продуцент, баща на 3 деца. Сгодява се за Роми Шнайдер, жени се 2 пъти за Натали Делон, веднъж за холандската манекенка Розали ван Бреемен, има връзка с Мирей Дарк и Ан Парийо. Въпреки че им изневерява, всички те го обожават до смърт. Освен това ежедневно получава десетки писма запечатани с целувки и обещания за вечна любов. Но любовта, за която бленува през целия си живот и не получава, е тази на майка му. Преди пет лета 81-годишният Ален претърпя сърдечна операция в следствие на аритмия. „Случват се такива неща с хората, които имат много проблеми и силни чувства”, казва тогава актьорът, който все още бленува за любов.

„Професионалистът” Жан Пол Белмондо си пада по жени над 30-те

И Белмондо като Делон не се справя добре с училището, играе предимно футбол и бокс, и е дете на разведени родители, но това не оставя травма в сърцето му. В един момент решава да се вземе в ръце и се записва да учи драматично изкуство в Националната консерватория. Преди да навърши 20 години му се отваря първата врата в киното с филма „До последен дъх”.

Идва ред на философския „Приест”, след което „скача” в по-комерсиалното кино, което му носи слава на секссимвол. Затова дълги години си оспорва роли и жени с Ален Делон.

с Урсула Андерс
с Урсула Андерс

Жените-изкусителки около Белмондо са много, но през 53-а решава да опита твърдостта на брачното ложе, жени се за Елодия Константин и тя му ражда 3 деца. За „награда” той й изневерява с Урсула Андрес. Пресата раздухва историята и следва развод.

През 2002 пак му се жени и си взема за булка Натали Тардиве. На следващата година става баща за 4-и път. Крилати фрази, с които немирния любовник се прочу са: „Жените след трийсетте се намират в най-добрата си форма, но мъжете след трийсетте са твърде стари, за да го разберат” и „Изкушението е парфюм, който вдишваш, докато не поискаш да имаш целия флакон”. Те говорят достатъчно за неговия сексуален апетит.

Оливие Мартинес - любовните му дела се простират от Австралия, та до Америка

Оливие има финеса на Ален Делон, но спортните увлечения на Белмондо. Като малък и той като чичо Жан Пол играе бокс и даже иска да стане професионален състезател. Тъй като е роден в предградие на Париж (като Жан и Ален), боксът е съвсем логична мечта. Още повече, че баща му е боксьор и механик. Добре че се контузва при автомобилна катастрофа, та се отказва от спорта. И той като чичковците си Жан и Ален не си пада по училището, но за разлика от тях го напуска и става продавач на дънки. По-късно записва „Драма” в Националната консерватория и на 23 години става актьор по настояване на приятели. С „Хусар на покрива” покорява не само критиката, но и сърцето на екранната си партньорка Жулиет Бинош. Тя е по-възрастна от него и връзката им привлича вниманието на медиите, но на него не му пука. След това се залюбва с Мира Сорвино в Semana Santа.

Тотално изкусителен е в „Изневяра”, където съблязнява Даян Лейн, както и в “Римската пролет на госпожа Стоун”, където е жиголо на Хелън Мирън. Дълги години той вилня под завивките на Кайли Миноуг, но я изостави заради Хали Бери, която му роди дете. Сега тази екзотична двойка вече не е заедно.

       
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X