Напишете дума/думи за търсене

Григор Димитров се завръща в Топ 10 на света още в понеделник?

Ако Григор Димитров стигне до финала на турнира в Маракеш, с голяма вероятност ще се завърне в Топ 10 на света, показват простите сметки. По този начин той би събрал 2940 точки и би изместил от 10-ата позиция Джо-Вилфрид Цонга, който в понеделник ще бъде с актив 2905 точки.

След страхотното начало на 2017 година българинът си създаде отлични позиции за завръщане сред най-добрите тенисисти, а липсата на много точки за защитаване в сезона на турнирите на клей може да се окаже ключова за прогреса му в класацията.

Димитров започна тази седмица под №12. Големи размествания обаче ще има следващия понеделник, а те са продиктувани от факта, че тогава в актива на тенисистите ще отпаднат точките, спечелени от Мастърса в Монте Карло през 2016 г. Причината е, че тогава турнирът се проведе седмица по-рано. Така например победителят от преди година Рафа Надал ще загуби 1000 точки, които ще го отпратят на седмо място.

Голямо отстъпление ще отбележи и финалистът от 2016 Гаел Монфис, който ще загуби 600 точки и ще се смъкне до 15-а позиция. От това ще се облагодетелства именно Димитров, който дори и да отпадне в първия си мач в Маракеш, със сигурност ще бъде №11 през следващата седмица.

Още по-добрата новина за Гришо е, че ранното му отпадане в Княжеството преди година направи така, че спечелените от него там точки да не влизат в актива му. Така българинът няма да загуби точки в понеделник, а единствено може да трупа нови при добро представяне в Маракеш.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X