Напишете дума/думи за търсене

Бяла мечка умря от разбито сърце

Полярната мечка Женя умря внезапно в парка SeaWorld в Сан Диего, Калифорния, малко след като най-добрата й приятелка беше отведена по програма за разплод.

Преди няколко седмици партньорката й - мечката Снежинка, била изпратена в Питсбърг и 21-годишната Женя станала летаргична и не се хранела добре. Бялата мечка променила настроението си и била поставена под наблюдение, но смъртта й във вторник шокирала всички.

Двете мечки са неразделни от 1997 г., когато паркът отваря врати. Снежинка е участавала и друг път в подобни програми, но за пръв път я разделят от приятелката й. Малко преди отпътуването на животното хиляди активисти организираха петиция против разделянето на двете мечки. Те твърдят, че това е жестоко и ненужно, тъй като 60% от мечетата, родени в плен, умират.

Женя и Снежинка са единствените полярни мечки в парка в Сан Диего. "Женя не само докосна сърцата на всички, които се грижеха за нея през поседните две десетилетия, но и на милионите посетители, които са имали шанса да я видят на живо", каза Ал Гарвър, вицепрезидент на парка SeaWorld.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ
X